August 06, 2021
#NEAMPORNIT. Ia familia și mergi weekendul acesta într-un loc de poveste
Când se face vineri apare și întrebarea firească: Ce facem în weekend? Și cum nu e timp să stați prea mult pe gânduri, iată ce propuneri au cei de la #neampornit - destinații care ar putea să impresioneze întreaga ta familie.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Castel MIMI Este una dintre cele 15 vinării de top din lume și reprezintă una din destinațiile de interes internațional, fondată în 1893. Printre activitățile ce pot fi realizate sunt: degustare de vin, ateliere, beciul timpului etc. În curtea Castelului găsiți un scuar minunat, terase de vară, spații pentru picnic și, mai nou, un labirint verde, Castelul dispune de hotel, piscină. După o plimbare savuroasă, puteți lua masa la restaurantul ”Bufnița Albă”. În regiune, ați putea trece pe la Cetatea Tighina, aflată la 21 de kilometri. Pe același traseu, după Cetatea Tighina, după doar 18 kilometri, ajungeți la Mănăstirea Noul Neamț din Chițcani.

ZOO Club din satul Bardar, Ialoveni, este singura grădină zoologică privată din țară și una dintre cele mai atractive destinații pentru familii. Copiii sunt extrem de entuziasmați să vadă și să hrănească struți, capre, fazani, purcei, păuni, la fel se pot plimba cu poneii și caii. Tot aici puteți admira lacul cu nuferi, un loc superb pentru relaxare, unde puteți beneficia de plimbări cu barca. În apropiere puteți vizita Vinăria Bardar, bazele căreia au fost puse de un întreprinzător german, încă în 1929. La moment se află în TOP 3 producători de divinuri din Republica Moldova.

Kayaking Tours reprezintă o noutate în turismul național, destinat pentru turiștii care adoră aventurile și senzațiile tari. La moment sunt două locații la Vadul lui Vodă și Orheiul Vechi, iar plimbările se fac pe Nistru, Prut, Răut și chiar în Delta Dunării. Tot de dragul aventurii puteți merge la Aerodromul sportiv Vadul lui Vodă , unde puteți beneficia de salturi de parașută din aeronava an-2, zboruri pe avioane ușoare și super-ușoare. Iar pentru relaxare, tot la Vadul lui Vodă, găsiți Complexul turistic ”Odiseu”, care  include 11 case de tip hotelier, restaurant de 4 stele, 2 saune cu bazin, piscină pentru maturi și copii, biliard, tenis de masă și parcare.

SUP Boarding Moldova lansat recent, oferă turiștilor experiențe autentice de aventură prin utilizarea plăcilor SUP boarding. În imediata apropiere se află și Villa Drago, un loc ambiental ideal pentru nunți, conferințe, evenimente corporative și petreceri private, aniversări, sărbători de familie, etc. Pentru iubitorii de cai vă invităm la Clubul sportiv de hipism "Sparta", situat la o distanță de 15 min de la orașul Chișinău.

Casa olarului Vasilii Gonciari fiind amplasat în satul Hoginești, Călărași, acesta păstrează, promovează și transmite experiențe autentice prin masterclassuri, lecții private, arta tradițională a olăritului. Ați putea trece și pe la Pensiunea ”Casa Mierii”,  unde puteți admira o familie de albine dintr-un stup, care are un perete de  sticlă, veți degusta diferite tipuri de miere și veți admira colecția de prosoape de peste 200 de ani. Altă opțiune ar fi, la întoarcere, să luați masa la Restaurantul ”Casa Părintească”  din Chișinău, unde tradițiile se servesc la orice masă.

Rezervația Cultural Naturală Orheiul Vechi este situată în defileul stâncos al râului Răut, aici turiștii pot vedea vestigii arheologice din toate epocile inclusiv urmele a șase cetăți getice din mileniul I î.Hr, iar  Eco resort Butuceni, aflat pe teritoriul Orheiului Vechi, servește cu ospitalitate și bucate tradiționale. Tot aici turiștii pot beneficia de un loc amenajat pentru escaladă sportivă și alpinism.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0728321075439