August 15, 2023
Halle Berry, trei mariaje eșuate, doi copii și o iubire adevărată găsită la peste 50 de ani
Halle Berry, prima actriță afro-americană care a câștigat, ca protagonistă, un premiu Oscar, s-a născut în 14 august 1966 în Cleveland, Ohio, SUA.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Halle Berry, locul 6 la Miss World 1986

Halle Berry, la Miss USA, în 1986. Foto: Profimedia 

  • Și tatăl, și mama ei au lucrat în domeniul medical. Are o soră mai mare, pe care o cheamă Heidi. După divorțul părinților, fetele au fost crescute exclusiv de mamă, scrie libertateapentrufemei.ro
  • A mers la o școală în care mare parte dintre elevi erau albi. În acele vremuri s-a confruntat cu episoade de rasism.
  • În liceu a fost majoretă, șefa clasei și editor al ziarului școlii. A fost și regina balului la absolvire.
  • Este prima actriță afro-americană care a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, grație portretizării Leticiei Musgrove din „Monster’s Ball” (2001).
  • A fost finalistă în mai multe concursuri naționale de frumusețe, când era adolescentă. A lucrat și ca model. În anii ’80 a fost Miss Teen Ohio și Miss Teen America. A luat locul 6 la Miss World 1986, după ce a ieșit pe locul al doilea la Miss SUA (1986).
  • Debutul în actorie l-a făcut în 1989, în seriale tv. Rolurile din „Jungle Fever” (1991), regizat de Spike Lee, și în „Boomerang” (1992), în care a jucat alături de Eddie Murphy, i-au adus recunoașterea internațională. Rolul principal din miniseria „Introducing Dorothy Dandridge”(1999) i-a adus un premiu Emmy și un Glob de Aur.
  • Începutul anilor 2000 a venit cu personaje aparte, printre care cel al lui Storm din „X-Men”, dar și cel de fată Bond din „Die Another Day” sau de Catwoman.
  • În 2005 a primit Zmeura de Aur pentru cea mai proastă acriță, pentru rolul din Catwoman. A fost prima vedetă de talia ei care a acceptat premiul în persoană.
  • A jucat de șase ori alături de Hugh Jackman.
  • În 2020 și-a făcut debutul ca regizoare, cu „Bruised”, în care a și jucat rolul principal.
  • Are în jur de 80 de milioane de dolari în conturi, câștigând pentru un singur film și 16 milioane.
  • Și-a pierdut 80% din auzul cu urechea stângă după ce a fost lovită de un fost iubit. Deși ea nu l-a numit niciodată, apropiații au spus că Wesley Snipes ar fi fost partenerul agresiv.

Halle Berry, trei mariaje și doi copii

Înainte de a deveni celebră, Halle Berry s-a iubit doi ani și jumătate cu John Ronan, un dentist din Chicago. După ce a devenit cunoscută la Hollywood, bărbatul a dat-o în judecată pentru că i-ar fi împrumutat 80.000 de dolari, bani pe care nu i-a mai primit niciodată înapoi. Procesul a fost respins de un judecător, scria People. Halle a spus că banii fuseseră un cadou.

După relația scurtă cu Wesley Snipes, cu care a jucat în „Jungle Fever”, Halle s-a căsătorit cu David Justice, jucător de baseball, în 1993, de care a divorțat în 1997.

Al doilea soț al lui Halle Berry a înșelat-o cu mai multe femei

Între 2001 și 2005 a bifat al doilea mariaj, cel cu muzicianul Eric Benet. La 10 zile după ce a câștigat un Oscar, Halle a aflat că soțul ei îi fusese infidel cu mai multe femei. În 2003 s-au separat și în 2005, divorțul s-a finalizat.

Halle Berry și Eric Benet. Foto: Profimedia 

Bătălie pentru custodia fiicei cu modelul Gabriel Aubry

Halle Berry, Gabriel Aubry și fiica lor. Foto: Profimedia 

La aproape un an de la divorț, Halle a început să se întâlnească cu modelul Gabriel Aubry, pe care l-a cunoscut la o ședință foto. În 2008 au devenit părinții unei fetițe pe care au botezat-o Nahla. Doi ani mai târziu, Berry și Aubry s-au despărțit. Nu a fost simplu, însă, căci s-au angrenat într-o bătălie pentru custodia fiicei lor. Actrița voia să se mute cu fata în Franța, dar Gabriel nu era de acord. În 2012, un judecător i-a dat câștig de cauza tatălui, iar actrița nu a plecat din SUA. Foștii soți au ajuns la un acord doi ani mai târziu, nu înainte ca Aubry să intre într-o altercație cu al treilea soț al lui Berry, Olivier Martinez.

Halle Berry mai are un copil cu actorul francez Olivier Martinez

Halle Berry și Olivier Martinez. Foto: Profimedia 

În iulie 2013, Halle Berry s-a măritat cu actorul francez Olivier Martinez, cu care are un fiu născut în luna octombrie a aceluiași an, Maceo. S-au despărțit în 2015.

Halle spunea, în 2019, pentru InStayle, că i-a plăcut foarte mult perioada în care a fost însărcinată. „Probabil aș fi avut cinci copii dacă aș fi început mai devreme. Sau dacă nu așl fi fost ocupată cu filmele, aș fi fost mama surogat perfectă”.

Halle Berry și relația care o împlinește

Din 2020, Halle Berry se iubește cu muzicianul Van Hunt. Și-au făcut debutul în calitate de cuplu la gala Oscar 2021. „Van este îndrăgostit până peste cap de Halle. E adorabil să vezi cum este cu ea”, spunea un apropiat acum doi ani.

Halle Berry și iubitul ei, Van Hunt. Foto: Profimedia 

Halle Berry și iubitul ei, Van Hunt. Foto: Profimedia

“A avut câteva experiențe negative în dragoste, dar Van a învățat-o să iubească din nou și să se iubească pe ea însăși. Este un bărbat minunat, care are grijă de ea, iar între ei există o chimie extrem de puternică”, a declarat o sursă apropiată cuplului pentru US Weekly.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0181837081909