August 15, 2022
CNN a publicat lista celor 15 orașe mici, considerate cele mai frumoase din Europa
Roma, Paris și Barcelona sunt destinațiile urbane europene care atrag cel mai mare număr de turiști în fiecare an. Cu toate acestea, CNN a făcut o listă cu alte locații care sunt considerate cele mai frumoase orașe mici din Europa. Printre acestea se numără orașe vechi sau așezări medievale ascunde printre dealuri, relatează Digi24.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Giethoorn, Olanda

I se spune „Veneția olandeză”. Giethoorn este un orășel pitoresc care, spre deosebite de varianta italiană, nu este aglomerat de turiști. Ca și Veneția, este străbătut de ape, nu se circula cu mașina în centru, așa că singura modalitate de deplasare este pe jos sau pe apă. Aici se află și un restaurant cu stele Michelin, Hollands-Venetië.

Guimarães, Portugalia  

Guimarães este important pentru istoria Portugaliei, a fost prima capitală a țării în secolul al XII-lea, iar nucleul său medieval rămâne în mare parte intact. 

Roscoff, Franța 

Micuțul Roscoff este pitoresc și prosper datorită comerțului maritim. Astăzi, este un centru de talasoterapie, folosind apa de mare pentru a trata afecțiunile medicale. 

Anghiari, Italia  

Anghiari este o încântare, un mic oraș fortificat, un labirint pietonal de alei și străzi înguste, cu o istorie foarte interesantă. 

Nafplio, Grecia  

Minunatul Nafplio este un oraș la Marea Egee, cu un castel venețian care se oglindește în apă. De fapt, orașul are mai multe castele fermecătoare, de care vizitatorii sunt încântați. A fost prima capitală a Greciei moderne, așa că există mai multe lucruri de văzut. 

Mostar, Bosnia și Herțegovina  

Este construit de otomani în secolul al XVI-lea și a fost mult timp considerat unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură islamică balcanică. 

Mazara del Vallo, Sicilia  

Sicilia este fermecătoare, iar Mazara del Vallo este un orășel special. Fondat de fenicieni în urmă cu aproape 3.000 de ani, nenumărate culturi și-au pus amprenta asupra lui în toată această perioadă. 

Clovelly, Marea Britanie  

Măgarii erau singura modalitate de a urca și de a coborî pe străzile abrupte din Clovelly, un frumos sat de pescari din Devon, sud-vestul Angliei. Nici astăzi mașinile nu pot pătrunde în acest orășel piroresc. 

Dinkelsbühl, Germania  

Un orășel istoric drăguț, cu case din lemn și turnuri robuste. Dinkelsbühl se află pe „Drumul Romantic” din Germania, un traseu cunoscut pentru orașele sale frumoase. 

Korčula, Croația  

Localnicii spun că aici s-a născut aventurierul Marco Polo, dar venețienii contestă asta. Oricum ar fi, este un oraș superb, cu străzi albe, strălucitoare și clădiri cioplite în piatră. 

Kenmare, Irlanda  

Kenmare este cunoscut pentru mâncarea sa și pentru priveliștile sale amețitoare. 

Piran, Slovenia  

Un oraș superb, dezvoltat de venețieni, care l-au cucerit în 1283. Este o mini Veneție frumoasă, cu o clopotniță uriașă și o arhitectură superbă. 

Reine, Norvegia

Este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din arhipelagul Lofoten, cu peisaje uluitoare. 

Regencos, Spania 

Este situat la sud de „Triunghiul Dali”, zona în care a trăit și a lucrat artistul suprarealist. Un oraș mărginit de munți și sate medievale liniștite. 

Tarnów, Polonia  

Un oraș cu clădiri frumoase medievale care amintește de Cracovia înainte să devină o destinație turistică majoră. Piața Orașului Vechi este un amestec de stiluri arhitecturale, există o frumoasă biserică gotică și moștenire evreiască, deși comunitatea a fost îndepărtată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa - tv8.md



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.55010604858398