Mai 13, 2013
Angelina Jolie şi-a extirpat ambii sâni de teama cancerului
Angelia Jolie a suferit o dublă mastectomie preventivă, pentru că este purtătoarea unei gene care creşte enrom riscul de a face cancer.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Angelia Jolie a suferit o dublă mastectomie preventivă, pentru că este purtătoarea unei gene care creşte enrom riscul de a face cancer.

Actriţa în vârstă de 37 de ani a povestit cum a decis să ia această decizie după ce medicii i-au spus că are 87% şanse să dezvolte cancer mamar şi ovarian. De altfel, chiar mama ei a murit la 56 de ani din această cauză.

"Sper că multe femei vor avea de învăţat din experienţa mea. Astăzi, cu un simplu test de sânge poţi afla dacă ai riscul de a face cancer, apoi poţi lua măsuri“, a scris Jolie în articol.

În urma intervenţiei, riscul de cancer mamar a scăzut la sub 5%. "Pot să le spun copiilor mei că nu trebuie să se teamă că mă vor pierde din acest motiv."

De asemenea, actriţa a lăsat de înţeles că, după mastectomie, a acceptat o operaţie de reconstrucţie a sânului, asigurându-le pe femei că "rezultatele pot fi foarte frumoase. Nu mă simt deloc mai puţin femeie."

Problemele medicale ale Angelinei Jolie nu se încheie aici. Actriţa are 50% şanse să dezvolte cancer ovarian.


 Angelina Jolie, încântătoare la premiera filmului "Salt", Moscova, Rusia. (Reuters)



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3047623634338