Iunie 15, 2023
Ea este „cea mai elegantă femeie din lume”. Moza bint Nasser Al-Missned din Qatar este comparată de designeri cu Jackie Kennedy
Ea este soția fostului emir al statului Qatar. Moza bint Nasser Al-Missned reușește să se asigure că toți ochii sunt ațintiți asupra ei din momentul în care își face intrarea la orice eveniment din lumea aceasta. De asemenea, mulți au spus că ea este „cea mai elegantă femeie din lume”.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Înaltă și impunătoare, în vârstă de 63 de ani, care este a doua dintre cele trei soții ale șeicului Hamad Bin Khalifa Al Thani, a câștigat un nou grup de fani când a participat la nunta Prințului moștenitor Hussein al Iordaniei și Rajwa Al Saif, pe data de 1 iunie.

Ea a impresionat în două ținute de couture Valentino. A mers la ceremonie într-o haină roz cu neagru. O rochie lime a fost alegerea ei îndrăzneață pentru recepția de la nuntă.

Moza bint Nasser, alături de soțul ei, la un eveniment

Deși, cel mai probabil, este relativ necunoscută pentru mulți britanici, familia ei deține Shard, cel mai înalt zgârie-nori din Europa, Harrods și Satul Olimpic. Statul ei deține mai mult din Londra decât Crown Estate. Familia ei deține și casa de modă Valentino din Italia. Au achiziționat-o în 2012 pentru 700 de milioane de euro, scrie DailyMail.

Datorită talentului ei în modă, Moza, mama actualului emir al Qatarului, a fost descrisă drept „una dintre cele mai elegante femei din lume”.

În 2015, ea a fost pe Lista Internațională a Celebrităților bine îmbrăcate de la Vanity Fair. Un cont de Instagram care prezintă ținutele ei uimitoare din angajamentele sale oficiale are cel puțin 318.000 de urmăritori pe Instagram.

Moza bint Nasser, alături de Michelle Obama, în haine negre

Celelalte două soții ale soțului ei stau departe de lumina reflectoarelor, dar Moza este soția publică și plină de farmec.

Eleganța și frumusețea ei au părut chiar să-l cucerească pe Prințul Philip în timpul călătoriei ei și a soțului ei la Windsor, în octombrie 2020. Atât de fascinat de înfățișarea ei uluitoare, Prințul Philip a făcut tot ce a putut pentru a obține puțin contact vizual cu a treia soție a emirului Qatar de atunci.

Moza bint Nasser, la un eveniment de caritate, alături de copii

Strălucitoarea Moza a spus că stilul ei „respectă tradiția” în timp ce este „modern și practic”. Ea a dezvăluit pentru Financial Times că nu are un stilist. Întrebată de ce, ea a răspuns: „pentru că nu aș găsi pe nimeni care să înțeleagă ce vreau”.

Ea a adăugat: „Este tratamentul meu mental. Când sunt epuizată, mă duc în dressing și mă uit prin dulapuri. Încerc să aranjez hainele și să repar lucrurile”.

În octombrie 2010, designerul britanic Julien Macdonald a lăudat stilul ei spunând că „de la Jackie O nu a avut nicio primă doamnă o asemenea rezonanță globală în materie de modă”, a raportat The Guardian.

Moza bint Nasser, cu turban pe cap, într-un costum deschis la culoare

Designerul brazilian Victor Dzenk a declarat pentru ziarul O Globo despre fashionista: „Pe lângă faptul că este o femeie frumoasă, este foarte calmă. Vorbește cu voce joasă și știe ce vrea”.

„Mi-a cerut câteva modificări la piesele pe care le-a comandat. Cele care aveau mâneci scurte le-a cerut cu mâneci lungi și cele care aveau decolteu adânc, le-a vrut mai discrete.”

Moza bint Nasser, pe o canapea, în haine elegante 

Unde a studiat Moza bint Nasser Al-Missned

Moza a fost descrisă drept „fața luminată a unui regim profund conservator” într-un raport din 2010 al Guardian despre femeia puternică și elegantă.

Ea s-a născut în Qatar, dar a crescut în Egipt și Kuweit, unde tatăl ei locuia în exil după ce s-a opus regimului, a raportat New York Post. Moza s-a întors la locul ei natal în 1977, la vârsta de 18 ani. S-a căsătorit cu Hamad Bin Khalifa Al Thani, pe atunci membru al familiei regale a Qatarului.

Sheikh Hamad a fost emirul la guvernare al Qatarului din 1995. Acesta a preluat puterea de la tatăl său, Sheikh Khalifa, într-o lovitură de stat susținută de forțele armate, cabinet și statele vecine.

A fost educată la Universitatea din Qatar în 1986. Ulterior a obținut un master în politici publice în Islam de la Universitatea Hamad Bin Khalifa. Ea a fost distinsă cu titluri de doctor onorific de către Universitatea Georgetown, Colegiul Imperial din Londra, Universitatea Virginia Commonwealth și Universitatea Texas A&M.

Moza a spus că dragostea ei pentru educație se datorează tatălui ei. Acesta s-a educat singur în timp ce era în închisoare înainte de a fi exilat. Înainte de a intra în familia regală a Qatarului, mama a șapte copii ar fi vrut să devină medic.

Moza Bint Nasser, elegantă, alături de Regina Elisabeta și Prințul Philip

În 2007 și 2010, Moza – care a co-fondat și prezidează Fundația Qatar pentru Educație, Știință și Dezvoltare Comunitară, a fost inclusă pe lista „Cele mai puternice 100 de femei” de către Forbes.

Prin fundația ei, ea a fost creditată cu supravegherea expansiunii educației universitare în Qatar, importând campusuri din instituții precum Universitatea Georgetown și Colegiul Medical Weill Cornell din SUA.

Statul Qatar este condus de familia Al Thani încă de la mijlocul secolului al XIX-lea. Este o monarhie absolută, ceea ce înseamnă că monarhul are putere politică nerestricționată asupra statului și asupra poporului său.

Cine conduce acum statul Qatar

Actualul șef al statului este Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani. Au fost opt conducători în total de când Casa Thani a fost înființată în 1850.

Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani i-a predat puterea fiului său. Acesta e unul dintre cei 24 de copii ai săi.

Sheikh Tamim s-a căsătorit cu una dintre verișoarele sale în 2005 și a avut patru copii. Apoi s-a căsătorit cu cea de-a doua soție, fiica ambasadorului Qatarului în Iordania, în 2009. Au cinci copii, trei fiice și doi fii.

În 2014, s-a căsătorit cu o a treia soție. Au patru copii, trei băieți și o fiică.

Petrolul a fost descoperit în țară în 1940. Aceste lucru i-a transformat economia și acum este a treia rezervă de gaze naturale și petrol din lume. Țara are acum un nivel de trai ridicat, fără impozit pe venit. E una dintre cele mai mici cote de impozitare din lume.

Qatarul deține clădiri, inclusiv Shard, cel mai mare zgârie-nori din Marea Britanie. Fondul suveran al Qatarului a cumpărat Harrods pentru 1,5 miliarde de lire sterline în 2010. Șeicul Hamad a spus: „Investim peste tot. Chiar și Harrod-ul l-am luat”.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1048285961151