Octombrie 28, 2022
Brigitte Macron a dus eleganța pariziană la întâlnirea cu Papa. Cum s-a îmbrăcat
Președintele francez și soția sa s-au întâlnit, zilele trecute, la Vatican, cu Papa Francisc.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Emmanuel Macron, însoțit de soția sa, Brigitte, a ajuns la Vatican și a fost întâmpinat cu o gardă de onoare a gărzilor elvețiene în curtea San Damaso, înainte de a lua liftul către studioul oficial papal din Palatul Apostolic.

La întâlnirea cu cuplul prezidențial francez, Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, s-a folosit de un baston din cauza unei dureri la genunchi, dar a fost bine dispus în timpul discuției cu Macron și al fotografiilor oficiale cu liderul francez și soția acestuia, Brigitte Macron.

brigitte macron profimedia 0732919327 jpg

Emmanul și Brigitte Macron au fost escortați, apoi, prin coridoarele ornamentate ale palatului papal, aceasta fiind a treia vizită la Vatican a liderului francez, de când a devenit președinte.

În vârstă de 65 de ani, Brigitte Macron a fost foarte elegantă la întâlnirea cu Suveranul Pontif, alegând să poarte o rochie neagră cu mâneci lungi, așa cum cere protocolul, la care a asortat o pereche de pantofi cu toc în același ton. Franțuzoaica și-a coafat părul într-un coc sobru și a ales un machiaj simplu, întregul ei look fiind deopotrivă respectuos, dar șic.

Soții Macron și Papa Francisc

Soții Macron și Papa Francisc

Soții Macron și Papa Francisc

Cu ocazia vizitei, președintele Franței i-a oferit Papei o primă ediție a „Pacii perpetue”, scrisă de filosoful Immanuel Kant în 1795.

La rândul lui, Papa Francisc i-a oferit o medalie de bronz cu o reprezentare inedită a Pieței Sf. Petru, arătând modul în care Bernini și-a imaginat inițial colonada sa iconică: complet închisă și cu o singură fântână sub obeliscul central.

De asemenea, Papa i-a mai oferit președintelui o colecție a primelor texte ale pontificatului său. Printre acestea, mesajul de pace al Papei pentru anul 2022, documentul despre fraternitatea umană și binecuvântărea sa Statio Orbis din 2020.

Când și-au luat rămas bun, Papa Francisc i-a cerut lui Brigitte Macron să se roage pentru el, iar Prima Doamnă a Franței i-a răspuns că face acest lucru în fiecare zi. 

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3680408000946