Ianuarie 24, 2017
Beneficiile fructului de mango
Un studiu al Federaţiei Societăţilor Americane de Biologie Experimentală a arătat efectele pozitive ale consumului de mango, legate de menţinerea glucozei la un nivel sănătos. Cercetătorii participanţi la studiu au concluzionat, că fructul de mango poate ajuta la reglarea nivelului de glucoză în cazul persoanelor ce suferă de obezitate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

100 grame de mango conţine 60 de calorii, 0,82 gram de proteine, 0,38 grame de grăsime, 14,98 de grame de carbohidraţi (din care 13,66 de grame de zahăr) şi 1,6 grame de fibre, 36,4 mg de vitamina C, 54 micrograme de vitamina A şi 43 micrograme de acid folic.

Mango mai conţine, vitamina B-6, vitamina K, potassium, calciu şi fier, precum şi antioxidanţi, cum ar fi zeaxantina şi betacaroten.

- într o salată tropicală, împreună cu alte fructe : papaya, ananas, struguri, mere şi portocale;

- în ceaiul rece sau în limonadă poţi adăuga o felie de mango pentru ca aroma fructelor să fie mai puternică;

- poţi mura fructul de mango pentru a-l mânca pe post de gustare sau pentru a-l adăuga în salate;

- piureul de mango poate constitui un sos delicios pentru fripturi.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.45246911048889