August 09, 2018
Află de ce e bine să consumi pepene roșu!
Unul din cele mai preferate fructe din sezonul estival este cu siguranță, pepenele roșu. El nu este doar gustos ci și sănătos. Află de ce e bine să-l consumi pe timp de vară!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Contribuie la sănătatea inimii

Pepenele roșu conține o cantitate mare de citrulină, o substanță care oferă buna circulație a sângelui. De asemenea, substanța dată ajută la scăderea tensiunii arteriale. Pepenele roșu mai conține și o altă substanță - licopenul, care este, de asemenea, foarte util pentru funcționarea inimii, deoarece facilizează scăderea riscului de infarct miocardic.

 

 

Oferă hidratare naturală 

Pepenele roșu are este format din 92% de apă, și este considerat cea mai bună sursă de hidratare pentru organism. Pe timpul verii, corpul uman suferă de deshidratare, de aceea, este nevoie de hidratare maximă. Consumă pepene roșu cât mai des.

 

 

Antiinflamator pentru încheieturi

Pepenele roșu conține un pigment natural care are un rol antiinflamator pentru articulații. Consumarea acestui fruct poate contribui la scăderea riscului de a dezvolta artrită reumatoidă.

 

Conține vitamina A

Vitamina A este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru menținerea sănătății ochiului. Pepenele roșu conține 30% din necesarul zilnic de vitamina A. De aceea, e foarte bine să consumi cât mai mult pepene roșu. 

 

 

Menține pielea sănătoasă

Pe lângă vitamina A, pepenele roșu este bogat și-n vitaminele B6 și C. Aceste vitamine fac ca pielea să devină moale, elastică și catifelată. El ajută ca pielea să devină frumoasă și sănătoasă atât consumându-l, cât și folosindu-l pentru îngrijirea pielii. Astfel, poți folosi pepenele roșu atunci când îți faci mască pentru față. Efectul va fi minunat.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.54022097587585