Februarie 23, 2024
De ce Beyonce bea ulei de masline in fiecare dimineata. 4 beneficii majore pentru sanatate
Stim cu totii ca uleiul de masline este benefic pentru sanatate, in special datorita continutului sau ridicat de grasimi mononesaturate si antioxidanti.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dar daca nu reusesti sa consumi zilnic ulei de masline, un nou obicei care se pare ca devina tot mai popular te-ar putea ajuta. Este vorba despre consumul unui pahar de shot cu ulei de masline in fiecare dimineata.

Unele celebritati, printre care Kourtney Kardashian, Beyonce sau Ryan Seacrest au dezvaluit ca au acest obicei de a bea cantitati mici de ulei de masline in fiecare zi, scrie andreearaicu.ro

Uleiul de masline, in special cel extravirgin, este un superaliment cu calitati antiinflamatorii, sustine microbiomul intestinal si poate chiar sa imbunatateasca functionarea creierului.

„Este plin de compusi antioxidanti, precum vitamina E, oleaceina si oleocantal, dar si de compusi numiti polifenoli, care sunt excelenti pentru par, piele, articulatii si mentinerea greutatii”, declara medicul nutritionist Abigail Roberts pentru Yahoo Life.

Iata de ce ar trebui sa bei un shot de ulei de masline in fiecare dimineata:

Sustine sanatatea intestinala

Unul dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de masline este capacitatea sa de a vindeca intestinele. „Acest lucru se intampla datorita faptului ca antioxidantii din uleiul de masline ajuta la repararea si vindecarea mucoasei intestinale”, explica Roberts.

„Componentele din uleiul de masline, precum vitamina E, oleaceina, oleocantalul si polifenolii stimuleaza diversitatea bacteriilor din intestine, in special a bacteriilor ‘bune'”, adauga specialista.

Consumul de ulei de masline ajuta intestinele sa absoarba mai multe vitamine si minerale din alimentele pe care le consumi. „De asemenea, contribuie la cresterea numarului de bifidobacterii din intestine, care cresc senzatia de satietate dupa masa si au efecte pozitive asupra greutatii si colesterolului”, adauga Roberts.

Dar specialistii spun ca un alt element important pentru sanatatea intestinala sunt fibrele, care la randul lor susutin microbiomul intestinal.

„Uleiul de masline nu contine fibre, prin urmare asocierea lui cu alimente cu continut ridicat de fibre, precum quinoa si lintea creeaza echilibrul perfect”, spune Roberts.

Ofera beneficii pentru piele, par si unghii

Uleiul de masline este bogat in acizi grasi esentiali, care sunt cunoscuti pentru beneficiile importante asupra sanatatii pielii si parului. „Este bogat si in antioxidanti si lipide benefice pentru piele, care pot remedia probleme precum pielea uscata si aspra”, spune medicul.

„In timp ce dau foarte multi bani pe creme pentru piele si masti de par, oamenii au tendinta sa uite de dieta lor. Ceea ce introducem in corp prin alimentatie este la fel de important precum ceea ce aplicam la suprafata”, adauga expertul.

Sustine articulatiile si reduce durerea

Potrivit specialistilor de la Harvard care au studiat dieta mediteraneana, bogata in ulei de masline, aceasta ajuta la imbunatatirea functiei cognitive, reduce declinul cognitiv si riscul de dementa.

„Acest lucru se intampla pentru ca polifenolii din ulei de masline actioneaza ca un analgezic natural si poate functiona chiar mai bine decat ibuprofenul. Studiile au confirmat eficienta uleiului de masline in scaderea durerii inflamatorii care apare dimineata la nivelul falangelor si genunchilor in randul femeilor care sufera de artrita reumatoida”, continua nutritionista.

Ajuta la pierderea kilogramelor in plus

Prezentatorul TV american Ryan Seacrest a dezvaluit recent ca bea un shot cu ulei de masline in fiecare zi pentru a-l ajuta sa slabeasca.

„Uleiul de masline te ajuta sa slabesti pentru ca este bogat in acizi grasi mononesaturati. Acestia sunt cunoscuti pentru faptul ca sustin pierderea in greutate prin cresterea metabolismului, reduc apetitul si grasimea corporala”, spune Roberts.

Nutritionistul citeaza un studiu realizat pe un grup de tratament in urma caruia s-a descoperit ca persoanele care au primit ulei de masline extravirgin au pierdut cu 80% mai multa grasime decat grupul de control, care nu a consumat ulei de masline.

„Pe termen lung, uleiul de masline continua sa aiba efecte pozitive asupra corpului si sa previna reacumularea kilogramelor in plus”, adauga expertul.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.53351187705994