August 02, 2018
Apă bună - apă pentru viață
Cum să folosești corect apa îmbuteliată!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Despachetare corectă


Sticlele sunt eliberate din producție cu capac închis terimic, capacul conține o etichetă, sticla propriu-zisă fiind ambalată în pungă de polietilenă. Toate aceste măsuri, protejează apa de diferiți agenți de poluare în timpul transportării. La obținerea unei butelii noi, trebuie neapărat să înlăturați toate elementele de proteție, așa încât praful de pe acestea să nu nimerească în apă. Ulterior, neapărat după ce vă spălați pe mâini, instalați vasul în echipamentul utilizat.

Din păcate, mai mult de jumătate din consumatori nu fac acest lucru.

 

2. Mâini curate


Înainte de orice acțiune efectuată cu sticla de apă – fie că este voba despre despachetarea unei butelii noi, fie despre curățarea pompei, și așa mai departe – este important să vă spălați bine pe mâini, dar și mai bine, să îmbrăcați mănuși de unică folosință. Să schimbi pompa ținând în cea de-a doua mână o tartină, să o pui pe masa de birou prăfuită, să lași culerul sau sticla cu apă deshise – este o idee proastă.

 

3. Lipsa razelor de soare


Cel mai important dușman al apei potabile – razele soarelui. Toți am văzut măcar o dată în viață cum în natură apa înflorește. Nu este nimic altceva, decât Chlorophc, pur și simplu algele verzi persistă pretutindeni. Dacă apa este vie, conține sare și minerale, și nu este distilată, atunci la pătrunderea microbilor, apa poate înflori. Aceasta se întâmplă mai rapid, la lumina solară.

Pentru a păstra gustul natural al apei și puritatea cristalină a acesteia, evitând apariția verdeței – în primul rând respectați regulile elementare de igienă (vedeți punctul de mai sus), pentru ca microbii să nu nimerească în apă. Iar în al doilea rând, puneți butelia la umbră, fără ca pe aceasta să pătrundă lumina razelor solare. Dacă nu există asemenea posibilitate, puteți procura o husă specială, care apără de lumină. Asemenea huse se vând la mulți producători.

 

4. Profilaxie


Echipament pentru apă – pompa și culerul, acestea necesită periodic curățare și profilaxie. Dacă neglijați acest moment, atunci se formează o peliculă biologică și depuneri de săruri, care reprezintă cauza apariției unui miros necorespunzător produsului. Da, da – anume a produsului! Doar apa potabilă este un produs alimentar, care necesită a fi păstrat și consumat corect. Din păcate mulți, pur și simplu, nu cunosc acest lucru.

Bicarbonatul de sodiu de masă în combinație cu apa curgătoare vă vor ajuta să curățați și dezinfectați toate piesele pompei de mână, care intră în contact cu apa. Pentru aceasta este necesar: să demontați pompa, să spălați toate piesele cu un burete curat și un amestec de bicarbonat de sodiu, apoi să clătiți toate piesele în apă curată. Uscăm toate piesele și montăm pompa. Această procedură se recomandă a fi efectuată nu mai rar de o dată pe lună. De asemenea, la schimbarea fiecărei butelii noi, pentru a evita pătrunderea în apă a microbilor și peliculei biologice, în niciun caz nu atingeți cu mâna piesele ce intră în contact cu apa.

Culerele, în funcție de condițiile și intensitatea utilizării, se recomandă a fi date la profilaxie în centrele autorizate, odată la 3-6 luni.

De exemplu, în centrul nostru se oferă acest serviciu, costul fiind de 150 lei. Aceasta include nu doar curățarea de impurități, dar și de depunerile de săruri.

 

5. Gustul bun


Nu sunt rare cazurile când consumatorii se plâng că apa nu este ”gustoasă” și chiar au impresia că producătorii au început să le livreze altă apă, decât altora. Bineînțeles, nu este adevărat. Pur și simplu, dacă nu sunt respectate regulile de îngrijire, pe echipament se formează o peliculă biologică, aceasta fiind cauza mirosului necorespunzător.

Așadar, respectați regullile enumarate de utilizare a apei și urmăriți gustul acesteia, dacă acesta a devenit mai rău – este cazul să efectuați o profilaxie culerului. Consumați apă bună și benefică!

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.73436713218689