August 29, 2023
51 de curiozitati despre Michael Jackson. Regele muzicii pop ar fi împlinit 65 de ani
Michael Jackson a fost si va ramane un artist indragit si admirat de o planeta intreaga, in pofida faptului ca de-a lungul timpului au circulat o sumedenie de controverse care au umbrit carierea lui muzicala exceptionala.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1.Foarte multa lume a fost convinsa de faptul ca megastarul obisnuia sa doarma intr-o capsula cu oxigen, pentru a-si pastra tineretea si longevitatea. Michael a negat insa acest lucru intr-un interviu acordat lui Oprah, spunand ca doar a incercat patul pe care l-a vazut intr-o clinica medicala, cineva i-a facut o poza si astfel a izbucnit zvonul.

2. Atractia pentru interventiile chirurgicale i-a fost insuflata de o sculptura a unei femei egiptene, pe care artistul a vazut-o la Field Museum din Chicago, scrie bestmusic.ro

3. Michael Jackson a inventat si a patentat o pereche de cizme speciale care ii permiteau celui ce le purta sa se aplece atat de mult in fata ca parea ca sfideaza gravitatia. A folosit aceste cizme pentru faimoasa aplecare din videoclipul "Smooth Criminal".

Michael Jackson | Biography, Albums, Songs, Thriller, Beat It, & Facts ...

4. Michael Jackson a fost primul artist de culoare din istorie care a fost difuzat de MTV, cu videoclipul piesei Billie Jean. L-am putea numi un deschizator de drumuri din aceasta perspectiva.

5. M. J. suferea de o boala genetica rara numita "deficit de alpha-1 antitripsina”. Aceasta este una din cele aproximativ 8000 de boli rare cunoscute in lume. Deficienta de alfa-1 antitripsina este o afectiune ereditara cauzata de lipsa unei proteine hepatice-alfa-1 antitripsina, care blocheaza functia destructiva a unor enzime determinind emfizem pulmonar, afectare hepatica si uneori tegumentara.

6. Regele a salvat un pui de cimpanzeu dintr-un centru de cercetare a cancerului, care mai apoi a devenit animalul sau de companie. Botezat Bubbles, mamiferul mergea peste tot cu stapanul sau, adesea fiind chiar imbracat la fel ca Michael.

GURU JAY: Can You Get More Famous Than Michael Jackson?

7. Supereroul favorit al lui Michael Jackson a fost Morph din filmul X-Men.8. Personajul animat preferat era Pinocchio.

9. Cartile favorite au fost "The old man and the sea", de Ernest Hemingway, "Rip Van Winkle", de Washington Irving si "Seagull", de Richard Bach.

8. Personajul animat preferat era Pinocchio.

10. Atunci cand a inceput sa cante cu fratii sai, in Jackson 5, castiga 20 de dolari pe saptamana.

11. Prietenii sai apropiati l-au poreclit "Smelly", un termen argotic pentru "funky" sau cool , iar tatal sau l-a poreclit "Big Nose", in copilarie.

Michael ♥ - Michael Jackson Photo (32789405) - Fanpop

12. Tot in copilarie, fratii Jackson dormeau intr-un pat etajat pe trei etaje: Tito si Jermaine dormeau deasupra, Michael si Marlon la mijloc, iar Jackie, cel mai mare dintre ei, dormea la primul nivel.

13. Michael era pasionat de desen. In cartea numita The Art of Mickey Mouse exista un desen al celebrului personaj, realizat chiar de starul pop.

14. A scris o balada intitulata, "Ben", despre un soricel.

15. Cand era mic, Michael obisnuia sa puna paianjeni in patul surorii sale, La Toya

16. A avut doua lame (animale), pe nume Louis si Lola

17. A jucat rolul Sperietoarei in filmul `The Wiz`, o versiune a povestii `Vrajitorul din Oz`.

18. Ii placea la nebunie mancarea Mexicana.

19. A popularizat miscarile de dans `robotul` si `moonwalk`.

20. A castigat 13 Premii Grammy.

Michael - I Love You More L.O.V.E: Man In The Music: Capítulo 5 ...

21. A avut ca animal de casa un berbecut, pe nume Mister Tibbs

22. A avut ca animal de casa un piton pe nume Crusher

23. Un fan francez s-a sinucis in anul 1984 pentru ca nu putea sa-si faca operatie estetica pentru a arata ca Michael

24. Michael Jackson era vegetarian

25. Un sondaj realizat in anul 1997 l-a numit Cea Mai Faimoasa Persoana din Lume

26. A fost vocea unuia dintre personajele faimosului serial The Simpsons

27. Este nasul lui Nicole Richie

28. Este nasul fiului lui Barry Gibb (Bee Gees), botezat tot cu numele de Michael.

29. Avea numai patru ani atunci cand a inceput sa cante cu fratii sai Marlon, Jermaine, Jackie si Tito in formatia `Jackson 5`

30. Michael a fost crescut de mama sa in spiritul religiei sectante `Martorii lui Jehova`

31. Prima sa carte autobiografica, `Moon Walk`, a avut nevoie de patru ani pentru a fi terminata

32. In anul 1993, cantaretul a dezvaluit intr-un interviu oferit lui Oprah Winfrey aspecte intime privind copilaria sa traumatizanta, in care a suferit de singuratate.

Post Your Favourite MJ Picture of the Day - Page 794

33. Michael a devenit tata in urma relatiei cu Deborah Jeanne Rowe, care i-a daruit doi copii: Michael Joseph Jackson Junior, alias Prince si Paris Michael Katherine Jackson.

34. A castigat din partea MTV premiul pentru Cel Mai Bun Cantec dintr-un film, cu Will You Be There din `Free Willy`.

35. Thriller este cel mai bine vandut album din istorie, cu 50 de milioane de copii in toata lumea.

36. A fost casatorit cu Lisa Marie Presley, insa mariajul nu a durat decat 19 luni.

37. Prima reprezentatie artistica in public a oferit-o la varsta de cinci ani, interpretand melodia `Climb Every Mountain`.

38. Unul dintre prietenii sai, David Gest, a precizat ca Michael era de parere ca odata indepartata crusta de pe puiul KFC, acesta devenea organic.

39. Printre numeroasele aventuri ale lui Michael Jackson s-au numarat idilele cu Brooke Shields si Tatum O`Neal.

40. Michael Jackson are doua stele pe celebrul bulevard de la Hollywood, "Walk of fame". Una dintre ele este cu Jackson 5, iar a doua cu numele sau

41. Michael a lasat 100 de cantece pentru a fi lansate pe piata doar dupa moartea sa.

42. Pe vremea cand Michael Jackson era doar un star semi-excentric, Saga a creat un joc pentru el, numit Michael Jackson’s Moonwalker. Jocul este neintentionat ironic deoarece in joc, Michael trebuie sa salveze copiii lipsiti de aparare de un criminal numit Mr. Big.

43. Insula Saint Vincent, din Caraibe, a emis timbre postale cu portretul lui Michael Jackson.

44. Michael l-a acuzat pe celebrul MC Hammer ca i-a copiat miscarile de dans.

45. Albumul Thirller a rezistat 37 de saptamani pe prima pozitie in Topul Billboard

46. In 1984, a castigat 8 premii Grammy, cel mai mare numar de distinctii castigat vreodata de cineva intr-un singur an.

in Svizzera c'è il mare: gennaio 2013

47. Doua dintre cele mai bine vandute discuri din istorie ii apartin tot lui Michael Jackson, `Bad` si `Dangerous`.

48. In 1984, Michael a fost ranit grav in timp ce participa la o reclama pentru Pepsi: o explozie i-a incendiat parul. Multi cred ca dependenta artistului de medicamente a inceput o data cu acest incident.

49. In 1999, Michael Jackson a cheltuit peste 1.5 milioane de dolari pentru a achizitiona Oscarul pentru `Cel mai bun film`, obtinut de filmul `Pe aripile vantului` in 1939, potrivit revistei People.

50. The Kansas City Star, dar si altii, sustin ca Michael Jackson purta o proteza in loc de nas si ca aceasta a fost furata in timpul in care cadavrul vedetei se afla la morga.

51. O colectie postum de haine in stilul lui Michael Jackson va fi lansata in magazine, conform ABC. Printr-o ciudata intorsatura de situatie, s-a iscat un zvon care sustine ca respectiva colectie a fost realizata de insusi Michael Jackson.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.9249894618988