Noiembrie 23, 2022
5 ani fără Stela Popescu. Bărbații care i-au marcat actriței viața și cariera
Actrița, una dintre cele mai iubite din România, s-a stins pe 23 noiembrie 2017, la 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, lăsând în urmă o carieră impresionantă. În spatele zâmbetului pe care l-a purtat timp de 55 de ani pe scenă, Stela Popescu ascundea drame care ar fi pus la pământ pe oricine. Nu și pe Stela Popescu!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Refugiată din Basarabia, vedeta a vorbit mereu cu tristețe de anii copilăriei sale și despre una dintre cele mai mari drame ale vieții sale, aceea de a nu-și vedea tatăl timp de 19 ani pentru că a crezut că este mort. O altă mare durere a Stelei Popescu a fost moartea dragului ei Puiu Maximilian, bărbatul de care s-a îndrăgostit atât de mult, încât a renunțat la căsnicia cu Dan Puican pentru el.

Stela Popescu a crezut timp de 19 ani că tatăl ei este mort

Pe când Stela era doar un copil, tatăl ei, Vasile Popescu, a plecat în Siberia şi, timp de 19 ani, nu a mai ştiut nimeni nimic de el, iar lumea l-a crezut mort. Rămasă fără bărbat în casă, mama ei a fost nevoită să-şi găsească repede un soţ, pentru a nu fi exilată în Basarabia, unde îşi avea originile.

stela-popescu-a-murit_51453400-1024x683-copy

„Am trăit timpuri foarte grele. Tata a plecat în Siberia şi nu am mai primit nici un semn de la el 19 ani. Am crezut că e mort. Între timp, românii au vrut să îi trimită pe basarabeni înapoi în Basarabia, iar mamei îi era foarte frică, pentru că nu ne trimitea acasă la bunica, ne trimitea cine ştie unde. Aşa că a făcut o căsătorie de convenienţă”, povestea Stela Popescu acum mulți ani.

Stela Popescu şi-a revăzut tatăl biologic prin anii ’61-’62, în Basarabia, unde a plecat cu greutate într-o excursie. A reuşit să-şi aducă părintele înapoi în România abia în ’77.

„Tata ne-a scris permanent vreme de 18 ani dar n-am primit nicio scrisoare de la el. Toate scrisorile se adunau de către autorităţile lagărului şi le dădeau foc în apropiere, într-un şant. Pe el l-au dus la capătul pământului, în Siberia. Le-au dat conserve şi topoare şi le-au zis să-şi facă barăci. A mâncat rădăcini de copaci, a scăpat cu viaţă, deşi se omorau între ei. Îmi povestea tata că, până şi-au construit barăci, făceau seara un foc mare şi se adunau în jurul lui. Unul mai băga cuţitul în altu’ ca să se apropie de foc, altu’ îngheţa la marginea cercului… Erau nişte lucruri inumane.

A fost eliberat în 1958. S-a dus în satul de unde era mama lui. Aici a stat alţi 19 ani, profesând ca învăţător la o şcoală. N-avea voie să părăsească Basarabia„, spunea Stela Popescu.

În cele din urmă, tatăl şi mama ei s-au recăsătorit, după 38 de ani.

stela-popescu-2-2-copy

Stela Popescu și-a părăsit soțul pentru Puiu Maximilian

Stela şi Arşinel au fost căsătoriţi doar pe scenă, deşi mulţi i-ar fi văzut un cuplu şi în afara ei. În realitate, Stela Popescu a fost măritată, din 1969, cu textierul Puiu Maximilian, care a decedat în anul 1998, şi pe care artista l-a iubit enorm. Pentru el, s-a despărţit de primul soţ, Dan Puican.

„A fost dragoste la prima vedere. Am simţit atunci că fără el nu mai pot continua. Eram căsătorită cu un om de altfel foarte liniştit şi cu care nu am avut nici o problemă. Eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani când ne-am cunoscut. Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine.

Ne-am căsătorit peste câţiva ani mai mult de gura lumii şi pentru a putea pleca împreună în străinătate. Pur şi simplu am fugit de acasă. Am fugit de la primul soţ „călare' pe un Renault 16', povestea Stela Popescu.

La jumătatea anilor 70 a apărut şi un copil în familia lor. Unul de 16 ani. „Noi nu am vrut să avem copii, dar am înfiat o nepoată de-a soţului meu, Doina Maximilian. Avem şi o nepoată de la ea, Stanca Radu, care este o tânără actriţă foarte talentată', declara Stela Popescu, pentru Click!, acum mulți ani.

În decembrie 1998, soţul Stelei Popescu a trecut în nefiinţă. „Atunci am crezut că nu mai pot trăi. Pentru mine Puişor, aşa cum îi spun eu lui Mihai, era totul. Noi doi petreceam foarte mult timp împreună. Ne plăcea să stăm singuri. A fost groaznic atunci, dar mi-am zis că trebuie să continui să joc pentru el. Mi-a scris texte după care joc şi acum. Aşa că în acel an am jucat pentru Revelion, deşi trecuseră doar două săptămâni de la moartea lui. Am simţit că o fac pentru el', a mai spus Stela Popescu atunci.

89089-copy

Partenerii de scenă Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel

În anul 1978, destinul a aranjat lucrurile în aşa fel încât Alexandru Arșinel să devină partenerul de scenă al Stelei Popescu. De atunci, duetul a făcut istorie, mulţi români ajungând să creadă că Stela şi Arşinel au fost căsătoriţi şi în viaţa reală.

Totul a început dintr-o întâmplare. Actorul Ştefan Bănică, la vremea aceea partenerul de scenă al Stelei, nu a putut să onoreze un spectacol şi aveau nevoie de altcineva cu care să joace. Până la urmă eu am fost cel care l-a înlocuit, apoi am dus la bun sfârşit tot proiectul din vara acelui an şi, pentru că a fost un mare succes, de atunci am rămas împreună o viaţă. Am făcut mii de spectacole', povestea Alexandru Arșinel.

stela-popescut-crop-1638799695-1

La 5 ani, Stela Popescu a fost la un pas de moarte

Stela Popescu a povestit că pe când avea numai 5 ani a fost muşcată de cap de un păianjen otrăvitor şi operată pe viu.

„Mi-e frică de boală. La 5 ani, în timpul războiului, am fost muşcată de cap de un păianjen ortăvitor şi am făcut în cap, aşa o pâine imensă. Eram la ţară, m-au lăsat vreo săptămână aşa. Apoi m-au dus la doctor, cu punga aia de puroi care deja lucra pe ţeastă şi m-au operat pe viu pentru că era război şi era spital de război. Mi-au umplut tot capul de bube, dar operaţia în sine, făcută pe viu, m-a speriat pentru toată viaţa mea. Eu de-asta nu am făcut copii, mi-a fost atât de frică de durere! A fost ceva înspăimântător. Groaznic! Cicatricea e imensă şi adâncă, direct pe creştetul capului', a povestit Stela Popescu la „Dincolo de aparenţe', de la Antena Stars.

stela-si-arsinel3



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.93929076194763