Septembrie 28, 2016
3 filme despre legendarele case de modă de la Paris
Cu ocazia startului Săptămânii Modei la Paris, revista AQUARELLE îți vine cu o recomandare de 3 filme despre istoria brandurilor și a designerilor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ne amintim istoria designerilor și caselor de modă care în cadrul acestei săptămâni își vor demonstra colecțiile noi la Paris. Desigur că în această listă se vor regăsi doar nume legendare precum: Saint Laurent, Valentino și Dior. Să urmărești defileurile devine mult mai interesant dacă cunoști istoria creatorilor lor.

Valentino: The Last Emperor (2008)

Filmul prezintă viața și creația marelui designer de modă Valentino Garavani, de-a lungul unei perioade de 2 ani între 2005 și 2007, când acesta anunță că se va retrage după 45 de ani din lumea modei. Matt Tyernauer ne invită să pătrundem în lumea unui adevarăt geniu, a marelui Valentino, observându-l în momentul creației, în cele mai intime momente alături de familie și prieteni, la diferite evenimente, toate culminând cu celebrarea celor 45 de ani din industria modei. Dacă ești un împătimit al modei, dar nu numai merită să vezi acest film și să-l cunoști pe Valentino, si lumea rochiilor roșii, acea lume care te invită parcă să dansezi un vals al lui Strauss.

 

Saint Laurent (2014)

Nu fiecare film despre modă poate fi considerat unul de succes, dar acest film care îi aparține lui Bertrand Bonello i-a căzut cu tronc și juriului de la Cannes și profesionaliștilor în modă și telespectatorilor.
 

 

 

Dior and I (2014)

Frédéric Tcheng a avut noroc când a filmat o istorie adevărată despre venirea lui la casa de modă a lui Raf Simons și despre prima sa lucrare la colecția couture într-o perioadă foarte scurtă de timp. Este deosebit de interesantă relația dintre Simons și echipa lui Tcheng, atât de unit era colectivul care lucra în numele artei.
 
 
AQUARELLE îți urează vizionare plăcută!


concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.72849178314209