Septembrie 29, 2023
Testamentul lui Ion Druță. Scriitorul a cerut să fie înmormântat la Soroca
Scriitorul Ion Druță, care a murit ieri la Moscova, a lăsat un testament în care a cerut familiei să fie înmormântat în Republica Moldova, mai exact la Soroca.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Testamentul a fost făcut public de către directorul editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu.

„Corpul meu să fie transportat în patria mea mică, la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței. Acestui monument i-am dedicat 16 ani din viață. Cer să fiu înmormântat în liniște și cu multă modestie, fără discursuri lungi și cu intrări în diferite locuri unde am activat. Poate cu excepția Teatrului Național, unde se mai aud replicile eroilor mei”, se arată în testamentul semnat de Ion Druță.

Totodată, scriitorul a menţionat în testament că dacă nu va fi posibilă înmormântarea sa la Soroca, atunci roagă să fie incinerat la Moscova, iar cenușa sa să fie împrăștiată în Câmpia Sorocii, scrie publika.md

"Dacă nu va fi posibil să fiu dus în patria mea mică, atunci îi poruncesc nepoatei mele, Ana Druță, să aibă grijă să fiu incinerat, iar cenușa să fie dusă în Moldova și înhumată pe teritoriul Lumânării Recunoștinței. Mormântul să fie modest și decent”, este menţionat în testamentl semnat de Ion Druţă.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.59409785270691