Martie 28, 2024
Sportivii paralimpici din Moldova au ocupat locuri de frunte la Cupa Mondială

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Doi sportivi paralimpici din Republica Moldova au obținut locul I la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024, care s-a desfășurat în orașul egiptean Sharm El Sheikh. Unul din ei s-a clasat pe primul loc în categoria cadeți, al doilea – în rândul juniorilor. Moldova a participat la competiție, în total, cu șapte sportivi. Pe lângă locul întâi, sportivii moldoveni s-au clasat pe locul II, IV, VII, VIII și IX. Precizările au fost făcute de Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova. Potrivit Comitetului, echipa Moldovei – formată din cei șapte sportivi – s-a clasat pe locul 9 la competiția internațională din totalul celor 34 țări participante, scrie newsmaker.md

Comitetul a anunțat că în perioada 20-25 martie, șapte sportivi din Republica Moldova au participat la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024. Competiția a avut loc în orașul egiptean Sharm El Sheikh și au participat 245 de sportivi din 34 de țări.

„Trei membri ai echipei noastre au reușit să urce pe podium”, au precizat reprezentanții Comitetului.

Mihail Blanaru a câștigat locul întâi în categoria cadeți (cu greutatea sub 49 kg), Egor Briculschi s-a clasat pe primul loc în rândul juniorilor (greutatea sub 80 kg), iar Larisa Marinenkova a obținut locul doi între sportivii adulți (greutatea sub 72 de kg).

De asemenea, Ștefan Roșca s-a plasat pe locul patru în categoria sub 88 kg, iar Denis Raiul – pe locul șapte în aceeași categorie de greutate. Valeriu Buruian a ocupat locul opt în categoria seniorilor cu greutatea sub 80 kg, iar Mihail Țurcan s-a clasat pe locul nouă în categoria de greutate sub 97 kg.

Lotul a fost condus de către antrenorii Zinaida Iov, Alexandru Iov și Dumitru Prodan.

Potrivit Comitetului Paralimpic, echipa Republicii Moldova s-a clasat pe locul 9 din totalul de 34 țări.

Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova, fondat în 2002, este o structură care susține participarea persoanelor cu nevoi speciale în sport.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.9445443153381