Septembrie 26, 2023
Rusia: Un cuplu s-a pomenit cu poliția la nuntă pentru că au dansat pe piesa ucrainească „Gulianka” de Vera Serdiucika
În orașul Novocherkassk din regiunea rusească Rostov a fost chemată poliția în timpul unei nunți pentru că a fost difuzată piesa ucraineană „Gulianka”, în care persistă versul „Încă n-a murit Ucraina, dacă petrecem așa”.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Potrivit canalului de Telegram „Это Ростов!”, poliția a fost chemată de o femeie necunoscută mirilor și oaspeților.

Poliția a întocmit un dosar administrativ, în baza cărui articol – nu se precizează. Rapoarte oficiale din partea forțelor de ordine nu s-au înregistrat, scrie newsmaker.md

În luna mai a acestui an, primarul din Krasnodar, Evghenii Naumov, a instruit organele de drept să excludă posibilitatea ca piesa „Gulianka” să fie interpretată sau difuzată în locurile de divertisment.

Piesa „Gulianka” a fost lansată în anul 2003 de personajul Verka Serdiucika, interpretată de cântărețul ucrainean Andrei Danilko.

 

La începutul războiului în Ucraina, interpretul a primit interdicție de intrare în Rusia pentru 50 de ani, din cauză că a condamnat agresiunea rusă. În aprilie 2022, în cadrul unui interviu a glumit pe seama măsurii punitive a regimului de la Moscova împotriva sa.

„Nu prea m-am supărat, pentru că am fost peste tot acolo: la Mausoleu, la Kremlin, pe stadionul Lujniki am evoluat. Ce să mai văd acolo? Singurul lucru este că voi putea fi prezent la înmormântarea lui Putin”, a spus cântărețul.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.0494740009308