Martie 01, 2024
Polițiștii de frontieră, în pași de dans, pe valsul lui Eugen Doga: „La mulți ani, maestre”

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Compozitorul Eugen Doga, Artist al Poporului, a împlinit astăzi, 1 martie, 87 de ani. Cu această ocazie, maestrul a fost omagiat de Poliția de Frontieră într-un mod inedit – prin pași de dans, pe renumitul vals „Dulcea și tandra mea fiară”.

„La mulți ani, maestre Eugen Doga! Vă transmitem cele mai călduroase gânduri de bucurie și recunoștință. Sperăm că primăvara vă aduce în viață aceeași frumusețe și emoție pe care le regăsim în fiecare compoziție a dumneavoastră. Cu admirație și respect, echipa Poliției de Frontieră!”, se arată în mesajul Poliției de Frontieră, transmite newsmaker.md

VIDEO AICI

Eugen Doga s-a născut pe 1 martie 1937 în satul Mocra, raionul Râbnița. Compozitorul a fost distins cu numeroase premii, atât în Moldova, cât și în România și Federația Rusă, între ele „Premiul de Stat” și titlul onorific „Artist al Poporului”. Maestrul este autorul celebrului vals din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2262403964996