Octombrie 09, 2023
Piesa de comedie „Testamentul”, de Gheorghe Urschi, s-a jucat cu sala arhiplină la Torino. Au venit oameni inclusiv din Franța!
După succesul înregistrat la Padova, respectiv Milano, celebra piesă „Testamentul”, scrisă de regele comediei moldovenești, actorul și regizorul Gheorghiaș Urschi, a atras un public numeros și în orașul Torino, acolo unde s-a jucat la Teatrul San Giuseppe.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru acest spectacol, au venit oameni inclusiv din Franța. Din dorința de a nu lasă pe nimeni afară, organizatorii teatrului torinez au fost nevoiți să mai adauge un rând de scaune, scrie rivistair.com

Publicul a fost format din români de pe ambele maluri ale Prutului, oameni dornici să râdă cu poftă, dar mai ales să vadă un spectacol de calitate. La Torino, organizatorul evenimentului a fost școala Grupul Vatra. 

În Italia, vestita operă a lui Gheorghe Urschi, “TESTAMENTUL”, jucată de inegalabilii actori ai Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, a fost pusă în scenă în cadrul unui turneu ce a avut loc în perioada 6 -8 octombrie în orașele Padova | Milano | Torino.

Turneul din Italia face parte dintr-un proiect co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova cu susținerea Teatrului Republican „Luceafărul”, cu ocazia jubileului de 75 de ani Gheorghe URSCHI, artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii, Laureat al Premiului Național. 

“Testamentul” este cel mai longeviv spectacol din R. Moldova, care se joacă de peste 30 de ani cu sala plină și care a crescut generații de spectatori! 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.71173477172852