August 30, 2022
Paznicul unui muzeu din Rusia, obligat să meargă la psihiatru. A desenat cu pixul un tablou
Un bărbat de 63 de ani, în trecut paznic al Centrului „Elțin” din Ekaterinburg, a fost obligat de instanța de judecată să lucreze 180 de ore în folosul comunității și să viziteze psihiatrul. Totul după ce, în decembrie anul trecut, acesta a desenat cu pixul o lucrare a elevei celebrului pictor ucrainean Kazimir Malevici, Anna Leporskaia.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Judecătorii l-au găsit vinovat de huliganism. Instanța a stabilit că gestul a fost premeditat, întrucât în imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că acesta s-a asigurat că nu este văzut înainte să deseneze cu pixul pe lucrare. La rândul său, bărbatul susține că a săvârșit fapta din bune intenții și că nu știa că tabloul este scump.

„Ca să fiu sincer, nu prea mi-au plăcut lucrările de la expoziție. Lăsau o impresie greoaie. M-am străduit să trec pe alături fără să le privesc. Am observat cum reacționează oamenii și am auzit copii de 16-17 ani, care discutau: de ce nu sunt ochi, gură, nimic frumos. Erau niște fetițe, care m-au rugat: „Desenați-le ochi, dumneavoastră lucrați aici”. Eu i-am întrebat: „Sunt lucrările voastre?”. Ei: „da”. Mi-au dat un pix. Eu am desenat ochi. Credeam că sunt niște desene de copii”, a relatat fostul paznic.

Conducerea muzeului a refuzat să încheie un acord amiabil cu fostul angajat, în pofida faptului că acesta a achitat o compensație în mărime de 250 mii de ruble – suma estimată a prejudiciului (circa 4000 euro).

Tabloul „Trei figuri” a fost realizat în prima jumătate a secolului XX.

Sursa - newsmaker.md



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2170140743256