Noiembrie 01, 2022
Locul de muncă plătit cu 50.000 de dolari, pe care nu-l vrea nimeni
Un salariu de 90.000 de dolari neozeelandezi (peste 50.000 de dolari SUA), o navetă cu elicopterul și un sit din patrimoniul mondial UNESCO ca teren de joacă. Sună ca o slujbă de vis. Dar, în ciuda avantajelor considerabile, Departamentul pentru Conservarea Naturii din Noua Zeelandă se luptă să atragă candidați pentru postul de supraveghetor al biodiversității din Haast, pe coasta sălbatică și îndepărtată a Insulei de Sud.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ce avantaje sunt pentru câștigătorul postului

În lipsă de oferte autohtone, căutarea se extinde la nivel mondial. Locul de muncă se află în Te Wāhipounamu – o zonă care cuprinde 26.000 de kilometri pătrați de lanțuri muntoase, plaje izolate și păduri indigene, clasificată ca zonă a patrimoniului mondial UNESCO în 1990. Lanțurile sale muntoase au constituit fundalul pentru Munții Albi/Ered Nimrais în adaptarea lui Peter Jackson a filmului „Stăpânul inelelor”, scrie impact.ro.

Câștigătorul postului va lucra pentru protejarea populațiilor nou descoperite de kiwi Haast tokoeka, precum și pentru monitorizarea populațiilor locale de foci și șopârle, dar și pentru controlul prădătorilor și monitorizarea păsărilor cântătoare locale. Se lucrează, de regulă, în zone izolate, accidentate, multe dintre ele fiind accesibile doar cu elicopterul sau cu barca cu motor.

Un job spectaculos și bine plătit, care nu este pentru toată lumea

Salariile variază între 41.000 și 53.000 de dolari americani. Wayne Costello, manager de operațiuni pentru DOC în South Westland, a spus că jobul este potrivit pentru oamenii cărora le place să petreacă timpul în natură și se simt confortabil cu un anumit grad de izolare. „Se lucrează într-unul dintre cele mai uimitoare medii naturale pe care țara le are de oferit”, a spus el .

„Este pur și simplu spectaculos. Dar nu este pentru toată lumea. Ar trebui să fii autonom și să poți lucra în aer liber. Dacă ești interesat de operă și teatru, probabil că nu este pentru tine”, a mai adăugat Wayne Costello.

Departamentul de Conservare nu este singurul care se luptă să atragă muncitori pentru frumusețea sălbatică a zonei. În această lună, agenția de dezvoltare regională de pe coasta de vest a lansat o nouă campanie prin care anunța că este „la vânătoare globală de noi „coasteri””.

„Căutăm oameni care s-au săturat de aglomerația, mașinile și comercialismul orașului și care ar prefera un pic mai mult spațiu”, a declarat directorul executiv al Development West Coast, Heath Milne, într-un comunicat.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6187932491302