Noiembrie 29, 2023
Jessica Simpson, victima unei diete controversate la Hollywood: a trecut de la o dependență la alta
A împlinit șase ani de când a renunțat la alcool, dar creează noi motive de îngrijorare. După ce s-a luptat mai mereu cu kilogramele în plus, acum nu se mai poate opri din slăbit. Cândva o divă sexy, Jessica Simpson a ajuns piele și os.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

E 1 noiembrie 2017 și Jessica Simpson, alcoolică, urmează să ia o decizie radicală. Tocmai a avut un Halloween de coșmar, din care nu-și amintește mai nimic, nici măcar cine i-a ajutat copiii să se îmbrace pentru petrecerea cu costume. Tot ce ține minte e că nu trecuse de 7:30 dimineața când a simțit nevoia să bea primul pahar de alcool. În zorii zilei de 1 noiembrie i se face o fotografie, în care cu greu o recunoști pe artista sexy și plină de viață. Vezi în schimb o femeie răvășită, cu privirea pierdută, supraponderală. Dezordinea din camera în care e pozată este oglinda haosului din mintea ei.

Cu aceasta imagine, publicată recent pe pagina sa de Instagram, ne-a amintit Jessica Simpson că s-au împlinit șase ani de când a decis să renunțe la alcool. Imagine pe care a mai publicat-o și-n 2021, cu mesajul: „Persoana din această poză, suprinsă în zorii zilei de 1 noiembrie, este o altă versiune a mea, una de nerecunoscut. Ăsta a fost momentul în care am realizat că-mi vreau lumina înapoi, că vreau să ies victorioasă din luptele mele sufletești. Știam că pentru asta trebuie să renunț la alcool, altfel aș fi continuat să mă învârt în același cerc vicios. Sincer, eram epuizată“. Jessica, mamă a trei copii, căsătorită din 2014 cu Eric Johnson, cu care are trei copii, a vorbit deschis despre dependența de alcool și în cartea sa autobiografică, Open Book, dezvăluind că se comporta ca o sinucigașă, îndopându-se cu băutură și pastile.

Jessica Simpson Screenshot 2023 11 07 at 15 40 (1) png

 În prezent se declară un om fericit și vindecat, care a făcut pace cu durerea și nesiguranțele, însă, dacă ar fi să ne luăm după cârcotași, comportamentul autodistructiv continuă. Însă de data asta nu alcoolul este problema, ci obsesia pentru numărul de kilograme. Este de notorietate lupta artistei cu greutatea. În cei peste 25 de ani de carieră, greutatea sa a fluctuat alarmant, iar vedeta nu a ascuns nici dietele yo-yo la care a apelat de-a lungul timpului, nici durerea provocată de presiunea de a arăta bine și de vocile critice din jur. La șase luni după ce aducea pe lume cel de-al treilea copil, în 2019, anunța că a reușit să dea jos 45 de kilograme din cele 118 atinse în timpul sarcinii, la o înălțime de 1,62. Problema e că de atunci vedeta nu se mai oprește din slăbit. Deși se mândrește cu fizicul său și etalează frecvent pe Instagram ținute măsura zero, Jessica a devenit motiv de îngrijorare pentru fani și, conform unor surse, și pentru prieteni și familie.

Cândva o divă cu forme apetisante, blonda este în prezent piele și os. „Hainele-i vin ca pe gard și are obrajii supți. Nici măcar nu mai seamănă cu ea. Jessica este în mod natural o femeie voluptuoasă, nu e firesc să arate așa slabă“, a declarat un apropiat de-ai acesteia. Îngrijorarea fanilor a atins un prag critic când frumoasa artistă a postat o fotografie în care arăta că încape în uniforma din școala generală. „Ce femeie de 42 de ani, cu trei nașteri la activ, mai încape în hainele din copilărie? Cineva trebuie să o ajute“, comenta o voce din social media.

Jessica Simpson este în prezent piele și os foto GettyImages

 Ozempic e „cel mai prost păstrat secret de la Hollywood“

Starul insistă că a slăbit în mod sănătos. A invocat ba fandările și genuflexiunile, ba vizita la nutriționistul care i-a pus ordine în alimentație, ba faptul că a renunțat la alcool, ba dieta antrenorului ei Harley Pasternak, ce vizează trei mese pe zi, două gustări și smoothie-uri. „Mă simt foarte sănătoasă, am mult mai multă energie ca înainte“, povestește vedeta care și-a aruncat la un moment dat cântarul. Însă cei mai mulți bănuiesc că a folosit un medicament extrem de popular la Hollywood și în întreaga lume, dar și foarte controversat: Ozempic. „Doamne, nu! Nu e de la Ozempic, e de la propria mea voință. Nu înțeleg, oamenii ar vrea să mă apuc din nou de băut? Pentru că atunci eram mai plinuță. Sau vor să mai fac un copil? Corpul meu nu mai duce“, s-a apărat Jessica recent, într-un interviu Bustle. De ce a ținut vedeta să facă precizarea?

Jessica Simpson este în prezent piele și os foto GettyImages

Ozempic nu este la origine o substanță dedicată celor ce vor să slăbească, ci o injecție săptămânală administrată pacienților cu diabet zaharat de tip 2, pentru a le controla nivelul de zahăr din sânge. Indirect, duce la scăderea în greutate, astfel că n-a durat mult până să fie folosit și de persoanele fără probleme de sănătate. Practic, uiți să mănânci, atât de tare scade apetitul. Cu numeroase vedete care au recunoscut că iau subtanța, inclusiv Elon Musk, se spune că Ozempic e „cel mai prost păstrat secret de la Hollywood“. „Toată lumea arată fabulos în seara asta. Mă uit de jur împrejur și nu pot să nu mă întreb dacă Ozempic o fi bun și pentru mine“, glumea gazda Jimmy Kimmel la Oscarurile de anul acesta. Invitații au râs, dar nu era râsul lor. „Există efecte adverse, iar kilogramele pierdute se vor pune la loc într-un final. Mai mult, faptul că Ozempic e folosit de persoane care n-au nevoie medicală duce la probleme de stoc, afectându-i pe cei care au cea mai mare nevoie de medicament: pe oamenii cu diabet de tip 2“, a explicat într-un interviu Forbes publicat toamna aceasta medicul Cristopher McGowan. Printre efectele secundare se numără amețeli, dureri de cap, deshidratare, alterarea gustului și lista poate continua, de vreme ce substanța este relativ nouă pe piață.

Jessica Simpson este în prezent piele și os foto GettyImages

Deși bănuită că a apelat la Ozempic, ca mulți alți colegi de breaslă, Jessica Simson se simte jignită de toate discuțiile referitoare la greutatea sa. „Sunt prea bătrână ca să mă las afectată de comentariile negative. Acum sunt prea conectată la mine însămi ca să mă mai poată da peste cap așa ceva“, povestea artista într-un interviu, în timp ce în altul spunea: „Copiii mei observă că sunt mereu sub lupă și asta îi derutează. Mă întreabă mereu: «Mami, de ce nu zic ei pur și simplu că arăți bine? Pentru că ești foarte drăguț㻓. Adevărul este că de-a lungul timpului Jessica a avut parte de multe atacuri de body shaming iar acestea, alături de alte întâmplări din viața ei, precum și de trauma unui abuz sexual suferit în copilărie, au făcut-o să cedeze nervos și să se apuce de alcool.

Însă, așa cum ea însăși spune, dacă tot fac alții bani de pe urmele ei analizând-o pe toate părțile, măcar să facă și ea cu linia sa vestimentară, Jessica Simpson Collection. „Eu am avut toate măsurile, așa că știu cum gândește și ce nevoi are fiecare femeie în ceea ce privește moda și stilul“, declară Jessica Simpson. Și continuă să urce pe Instagram fotografii cu silueta sa silfidă, nepăsătoare la cârcotelile din jur.

Jessica Simpson este în prezent piele și os foto GettyImages



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.5243546962738