Martie 01, 2024
Încă o sportivă moldoveancă s-a calificat la Jocurile olipmice de la Paris 2024!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Țintașa moldoveancă Anna Dulce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Anna Dulce devine al optulea sportiv din Republica Moldova care obține cota de participare la competiție. Se întâmplă după ce sportiva a ocupat locul I la Campionatul European de tir, care avut loc în orașul Györ, Ungaria, scrie newsmaker.md

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a anunțat că țintașa Ana Dulce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Discipola antrenorului Oleg Moldovan și-a asigurat biletul pentru Olimpiada de Vară, după ce a ocupat locul I la Campionatul European de tir, care avut loc în orașul Györ, Ungaria. Țintașa a încheiat clasamentul probei de pistol 10 metri aer comprimat cu un total de 239,3 puncte”, au comunicat reprezentanții instituției.

Potrivit Ministerului, Comitetul Național Olimpic și Sportiv este în așteptarea confirmării cotei de participare la Jocurile Olimpice de la Paris a Annei Dulce de la Federația Internaționale de Tir.

FOTO Încă o sportivă din Moldova și-a asigurat bilet la Jocurile Olimpice de la Paris 

Se menționează că Anna Dulce devine al optulea sportiv din Republica Moldova care obține cota de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Până acum și-au mai asigurat prezența la Olimpiada de Vară, arcașul Dan Olaru, canoiștii Serghei Tarnovschi, Daniela Coicu și Maria Olărașu, luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci, dar și Alisa Glinka la proba de echitație.

Pe 9 martie 2023, Anna Dulce a stabilit un nou record al Moldovei la tir, 10 metri, în cadrul Campionatului European de la Tallinn. Ea a înregistrat rezultatul 573 de puncte, reușind calificarea în finală.

Iar în aprilie 2023, sportiva moldoveancă a cucerit trei medalii de aur la proba pistol 10 metri, aer comprimat, atât la juniori, cât și la seniori, la turneul internațional de tir din Bosnia și Herțegovina.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.98434209823608