Iunie 13, 2023
Harrison Ford și Calista Flockhart: o iubire atipică, după 20 de ani
Deși îi despărțeau 22 de ani și reputația de fustangiu a lui Harrison Ford, au ignorat bârfele și convențiile ca să fie împreună.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Iată că relația începută acum 20 de ani a trecut testul timpului, iar Calista Flockart și starul din Indiana Jones au dovedit că orice e posibil acolo unde există dragoste.

După 50 de ani de carieră, la cei aproape 81 de ani ai săi, Harrison Ford tocmai a dovedit că încă mai poate fi omul momentului. Starul a făcut furori la Festivalul de la Cannes, unde s-a aflat pentru premiera ultimului film din seria Indiana Jones, în care a apărut prima dată în 1981. Și unde a primit chiar și un Palme d'Or or surpriză, pentru Întreaga Carieră. Însă unul dintre cei mai cunoscuți actori din toate timpurile, care e atât de celebru că până și o specie de păianjen și una de furnică îi poartă numele (nr. Calponia harrisonfordi respectiv Pheidole harrisonfordi, dacă interesează pe cineva) a transformat momentul într-o odă adusă soției sale, Calista Flockart, cunoscută publicului din serialul Ally Mcbeal, scrie okmagazine.ro

Harrison Ford și Calista Flockhart la Cannes 2023

După ce pe ecran au rulat imagini din filmele sale, actorul a luat cuvântul: „Se spune că înainte să mori îți vezi toată viața în fața ochilor, ceea ce tocmai mi s-a întâmplat. Dar nu mi-am văzut toată viața, doar o parte din ea. Viața mea a fost frumoasa mea soție. Care mi-a susținut pasiunea și visurile și îi sunt recunoscător“.

Harrison Ford și Calista Flockhart la Cannes 2023

De fapt, prezența celebrului cuplu pe covorul roșu de la Cannes a fost un festival în sine. Cei doi actori, între care există o diferență de vârstă de 22 de ani, apar extrem de rar împreună la evenimente. De-a lungul relației începute în 2002 și oficializate în 2010, Harrison Ford și Calista Flockhart au evitat aparițiile de cuplu la sindrofii, au fost foarte zgârciți cu gesturile de tandrețe în public și au vorbit foarte rar în presă despre relația lor. Au reușit, totuși, să devină virali la Cannes, după ce stilista Calistei a postat o poză din camera de hotel în care cei doi se pregăteau de gală. Imaginea cu Harrison Ford privindu-și în extaz soția, o apariție de vis în rochia ei Zuhair Murad, a făcut ocolul pământului într-o secundă.

În cei peste 20 de ani de când se iubesc, cei doi au dovedit că se poate să ai o relație trainică chiar și la Hollywood, că fidelitatea e posibilă chiar și când ai numeroase ispite în jur și că diferența de vârstă nu erodează mereu iubirea. Este intrigant pentru mulți cum Harrison Ford, un om altminteri taciturn și greu de impresionat, a devenit un puștan plin de viață și pus pe șotii în brațele Calistei Flockhart. Firea lui ermetică le-a dat de furcă multora de-a lungul timpului. Detestă să dea interviuri ­– „n-a rămas nimic nespus, nu e ca și cum m-am răzgândit peste noapte în privința vreunui subiect, e the same old shit“, i-a răspuns unui reporter GQ lăsându-l perplex – și evită petrecerile mondene și nu se dă în vânt să vorbească despre el însuși.

Harrison Ford și Calista Flockhart la Cannes 2023

„E țâfnos de când îl știu, din secunda zero în care l-am întâlnit. Nu are aerul acela needy pe care îl văd la majoritatea actorilor. Este mereu politicos, civilizat cu oamenii, dar niciodată cald sau plin de vervă. Nu caută niciodată să fie iubit, nici măcar să se facă plăcut nu-l interesează“, a declarat un prieten vechi de-ai lui, director de casting, pentru The Post. Antieroul perfect, de la care nu te-ai aștepta neapărat la drăgălășenii precum: „Sunt îndrăgostit. Iubirea romantică e una dintre cele mai incitante forme de iubire. Și te face să te simți împlinit. Nu ține cont de vârsta pe care o ai. N-am fost surprins că am putut să mă îndrăgostesc.“ Și totuși, acestea sunt chiar vorbele durului din Războiul Stelelor și Indiana Jones, rostite în revista Hello, la scurt timp după ce începuse o relație cu simpatica actriță din Ally McBeal. Despre cum a reușit Calista Flockhart să-i atragă atenția unuia dintre cei mai doriți bărbați de la Hollywood s-a scris mult.

Legenda spune că i-a vărsat acestuia vin pe haine intenționat la o petrecere. Cert este că s-au cunoscut în 2002, la Globurile de Aur, într-o seară glorioasă pentru amândoi: el primea premiul Cecil B. DeMille, ea primise o nominalizare pentrul rolul din Ally McBeal. El avea deja 60 de ani și părea că intrase într-o criză a fricii de îmbătrânire, vopsindu-și părul și purtând cercel în ureche. Ea avea 38 de ani și era în culmea succesului, fiind una din cele mai apreciate vedete de televiziune. Care, dacă ne luăm după o serie de bârfe delicioase, avusese o idilă cu Robert Downey Jr. Însă, conform Calistei, nu ea a fost cea care a vărsat vinul. Se pare că aveau o conversație agreabilă când, după 20 de minute, probabil de emoție, lui Harrison Ford i-a tremurat mâna pe pahar.

E nevoie de doar 20 de minute pentru o relație de o viață

Iată că uneori e nevoie de doar 20 de minute pentru o relație de peste 20 de ani. Și de o mână de ajutor din partea prietenilor. Actorul James Marsden a fost convocat de Calista Flockhart ca a treia roată la căruță la prima ei întâlnire cu Harrison Ford, în caz că lucrurile nu mergeau bine. „Mi-a zis: «Vino la cină cu mine și Harrison». La care eu îi zic: «Voi doi și cu mine? Vrei să mi-o iau de la Han Solo?» Din fericire, într-un final s-a format un mic grup, dar tot eu am fost pe post de tovarăș de nădejde. După cină, am mers toți acasă la Harrison să bem și să ascultăm muzică. Era glumeț și simpatic cu ea, dar destul de distant cu noi restul. Am mai băut un pic, am mai ascultat niște muzică și, la un moment dat, mi-aruncă o privire care spunea «O.K, acum cărați-vă dracului de aici»“, povestea amuzat Marsden 10 ani mai târziu, într-un interviu Playboy

În 2002, când a cunoscut-o pe Calista, Harrison Ford nu traversa o perioadă tocmai plăcută. Se afla în plin divorț de a doua soție, Melissa Mathison, de care se despărțea cu mare scandal după un mariaj de peste două decenii și care îi dăruise doi copii. Divorțul s-a finalizat un an mai târziu, lăsându-l pe actor cu circa 80 de milioane de dolari mai sărac, din cauză că-n 1983, când s-a însurat, nu-i venise ideea să facă contract prenunpțial. Mai mult ca sigur, zvonurile că starul își înșelase soția cu mult mai tânăra Lara Flynn Boyle nu au ajutat prea mult cazul. Lara, care a avut o scurtă idilă inclusiv cu Jack Nicholson în anii 2000 – și care a zis că atunci când intră într-o încăpere toate femeile fug - a negat cu jumătate de gură: „S-a exagerat mult. Am stat de vorbă cu Harrison Ford într-un separeu, la o petrecere. Am vorbit cinci minute. Bine, fie, poate șase“, declara Lara la vremea aceea în Vanity Fair. Una peste alta, acest divorț este menționat în toate topurile drept unul dintre cele mai costisitoare din istoria Hollywood-ului. Mellisa, scenarist de Oscar la Hollywood – apropo, în mod surprinzător, Ford nu are niciun Oscar în palmares - avea să moară 12 ani mai târziu, răpusă de o boală incurabilă și, deși mulți colegi de breaslă i-au adus tribut public, Harrison Ford nu a fost printre aceștia.

O scurtă analiză asupra vieții lui amoroase ne conduce la o singură concluzie: din cele trei mariaje pe care le are la activ, toate de cursă lungă, ce-i drept, doar cel cu Flockhart nu a fost marcat de infidelitate. Și mai spectaculos este că prima soție a fost, se pare, înșelată cu a doua. Pe Mary Marquardt, cu care a făcut doi copii, a cunoscut-o în facultate și a luat-o de soție în 1965. Aceasta i-a stat alături în vremuri tulburi, când Harrison Ford a ajuns să lucreze ca tâmplar pentru a-și întreține familia. Acum are o avere de 300 de milioane de dolari, dar la vremea aceea, deși spera într-o carieră la Hollywood, mai toate ușile i se închideau în nas. Un director de casting i-a zis că nu are stofă de star de cinema, altul i-a zis că ar avea mai mult succes dacă s-ar tunde ca Elvis Presley, un altul i-a sugerat să-și schimbe numele. Se speculează că Harrison a început o aventură cu soția nr. 2, Mellisa, în 1976, după ce a cunoscut-o pe platourile de filmare de la Apocalypse Now, unde aceasta lucra ca asistent de producție. Ba chiar s-a vehiculat că Mary și-a prins soțul în pat cu Mellisa, chiar dacă pe aceasta din urmă a luat-o de soție abia în 1982.

Cert e că în 1979, când bărbatul în sfârșit dăduse lovitura la Hollywood, cu rolul lui Han Solo din Star Wars, mariajul cu cea care-i fusese alături în cele mai grele momente lua sfârșit. Însă, lovitură de teatru, o autobiografie publicată în 2016 de regretata Carrie Fisher (nr. prințesa Leia din Star Wars) a scos la iveală faptul că și ea a trecut prin patul starului pe când acesta era căsătorit încă cu Mary. Se întâmpla în timpul filmărilor la legendarul film regizat de George Lucas. „Aventura mea cu Harrison a fost un one-night stand foarte lung. Am fost ușurată când s-a terminat, nu eram mândră de mine că făceam asta. Eu l-am iubit, iar el a permis asta“.

Însă actrița a precizat că nu crede că aventura sa de trei luni cu bărbatul căsătorit a dus la divorțul acestuia. Ba chiar s-a hazardat să declare că singura dată când el a călcat strâmb vreodată a fost cu ea. „Oricare ar fi fost starea căsniciei sale, sfârșite imediat după încheierea filmărilor la Star Wars, din motive care n-au avut legătură cu mine, eu nu l-am văzut niciodată pe Harrison drept fustangiu. Cred că pur și simplu se simțea singur în Anglia.“ (n.r. unde au avut loc filmările)

Harrison Ford şi soţia sa, Calista Flockhart  jpeg

Iată că în ciuda reputației sale de fustangiu, mariajul lui Harrison Ford cu Calista Flockhart nu a fost zdruncinat nici de gurile rele, nici de diferența de vârstă. Ba chiar Harrison Ford a ținut să infieze băiatul pe care femeia tocmai îl infiase când s-au cunoscut. „Efectiv uit că este cu 22 de ani mai mare ca mine. Asta nu are importanță pentru noi. Îmi place cum arată când se trezește dimineața. Nu în sensul că e sexy, ci că arată ca un băiețel“, dezvăluia actrița în revista People acum mulți ani. Un singur episod din lunga lor relație a adus nori negri la orizont. În 2015, Harrison Ford, un mare împătimit al avioanelor, care și-a luat licența de pilot la 53 de ani, a avut o aterizare forțată cu un avion vintage, din al Doilea Război Mondial. Deși nu s-a rănit grav, scăpând cu o gleznă luxată și cu pelvisul fracturat, incidentul a speriat-o rău pe soția lui, care a refuzat să mai zboare cu el la bordul avioanelor vechi. În afară de asta, mariajul lor pare ca desprins din basme, chiar și după 20 de ani de conviețuire.

Întrebați care este secretul unei căsnicii fericite, cei doi au, totuși păreri diferite. În vreme ce actrița a răspuns că umorul, Harrison Ford a dat, într-un interviu Parade, un răspuns specific lui: „Nu vorbi. Doar dă din cap orice ar fi“.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6333863735199