Decembrie 28, 2016
Fructul de kiwi, plin de beneficii pentru sănătatea ta
Kiwi are mai multă vitamina C decât o portocală. Disponibil tot anul în supermarket, kiwi este o alegere excelentă în perioada de iarnă. Acesta mai conține vitamina А, В, В1, В2, В3, В6 și Е.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Este foarte bogat în minerale, un singur fruct având 20 de miligrame de calciu, 0,18 miligrame de fier, 225 miligrame de potasiu și 120 de miligrame de magneziu.


- Întărește sistemul cardiovascular. Elimină colesterolul din organism, întărește pereții vaselor de sânge și capilare.

- Are mult potasiu
Medicii recomandă fructele de kiwi şi datorită conţintului foarte ridicat de potasiu. Chiar dacă bananele sunt recunoscute pentru cantitatea mare de potasiu, trebuie să ştii că fructele de kiwi au cu mult mai mult potasiu.

- Uşurează digestia
Kiwi conţine enzime digestive care favorizează digestia. Potrivit specialiştilor, kiwi şi ananasul proaspăt sunt singurele fructe care pot sa fie consumate imediat după o masă, deoarece au ingrediente care ajută în procesul de digestie.

- Are multe fibre
Potrivit cercetărilor realizate de-alungul timpului s-a demonstrat că fructul de kiwi conţine la fel de multe fibre precum un bol cu fulgi de ovăz. Datorită acestui beneficiu, kiwi stabilizează glicemia şi menţine un nivel ridicat de energie.

- Este bogat în acid folic
Acidul folic este esenţial pentru organism, deoarece cu ajutorul lui produce globulele roşii ale sângelui.

- Este plin de antioxidanţi
Acestea protejează ADN-ul de acţiunea nocivă a toxinelor. De asemenea, luteina care se regăseşte din plin în kiwi este recunoscută pentru efectul protector asupra ochilor, prevenind dezvoltarea degenerescenţei maculare.

- Conţine cele mai puţine pesticide comparativ cu alte fructe
Dr. Oz spune că poţi să alegi orice sortiment de kiwi, chiar dacă nu este organic, deoarece aceste fructe sunt printre cele mai curate de pesticide.

- Are puţine calorii
Îți recomandăm să mănânci zilnic 2 fructe de kiwi care nu au mai mult de 100 de calorii.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.7890224456787