Iulie 13, 2023
Expoziție itinerantă a Japan Foundation - "I LOVE SUSHI"
Înființată în anul 1972, Japan Foundation creează oportunități globale pentru cultivarea prieteniei și legăturilor dintre Japonia și restul lumii prin intermediul culturii, limbii și dialogului.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Fundația derulează programe în domeniul artelor și schimburilor culturale, educației în limba japoneză în străinătate, studiilor japoneze și schimburilor intelectuale. Suntem încântați să vă prezentăm noul program de schimburi culturale și expoziția itinerantă "I Love Sushi" având ca temă sushi – emblema bucătăriei japoneze în lume.

În anul 2013, washoku (bucătăria japoneză) a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO, simbolul său fiind sushi. Rafinat și sănătos, încântând privirea și gustul, sushi este un preparat întâlnit astăzi în meniurile din toată lumea. Originar din Asia de sud-est și China de sud, sushi a ajuns în Japonia acum mai bine de o mie de ani. De atunci și până în zilele noastre a trecut prin schimbări radicale profitând de abundența de resurse naturale din insulele japoneze și din jurul acestora, de aplicarea noilor cunoștințe în domeniu și de continua dorință a japonezilor de a prepara mâncăruri gustoase. La ora actuală, cel mai cunoscut sortiment de sushi este fără îndoială nigiri-zushi care a apărut în urmă cu aproximativ două sute de ani la Edo (Tokyo de astăzi).

Sushi este actualmente un preparat larg răspândit și apreciat în afara granițelor Japoniei. Dar în ciuda popularității de care se bucură, sunt puțini cei care-i cunosc toate calitățile. Această expoziție își propune să ofere un ghid vizual aprofundat al sushi, de la originile sale și modalitatea în care a ajuns în Japonia, schimbările suferite de-a lungul timpului în procesul de adaptare la mediul natural, cultura și stilul de viață ale fiecărei regiuni în parte, până la celebritatea pe care o cunoaște în zilele noastre și marele său potențial ca aliment al viitorului văzut din perspectiva problemelor alimentare cu care se confruntă lumea contemporană. Expoziția include și simularea unei vizite într-un restaurant specific japonez. Cei care știu câte ceva despre sushi vor fi încântați de expoziție, iar fanii pasionați o vor găsi fascinantă. În același timp sperăm că sushi va deveni un mijloc de popularizare al istoriei și obiceiurilor japoneze.

În final dorim să mulțumim domnului Hibino Terutoshi, cel care a coordonat pregătirile expoziției precum și tuturor persoanelor și organizațiilor care prin efortul lor neobosit au asigurat succesul ei.

Expoziția "I Love Sushi" va fi deschisă publicului larg în perioada 14 iulie – 15 august 2023, în Sala 1, parter, a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 4.354367017746