August 31, 2022
DOLIU în muzica basarabeană! Ludmila Diaconu, fosta soție a lui Nicolae Sulac, s-a stins din viață
Ludmila Diacenco-Sulac, fosta soție a regretatului artist de muzică, Nicolae Sulac s-a stins din viață, la vârsta de 73 de ani. Violonista va fi înmormântată în Germania, scrie SHOK.md.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

„S-a mai aprins o stea pe bolta folclorului Republicii Moldova, de parcă nu ne furase atât de multe suflete această perioadă pandemică. Azi noapte la ora unu, Ludmila Diacenco (Sulac), profesor, muzician, violonist și aranjor basarabean, a plecat pe drumul veșniciei în brațele celei pe care a adus-o pe lume și a purtat-o în brațe, Ioana Sulac -Laux, fiica lui Nicolae Sulac.

Ultimele luni din viață profesoara Ludmila Diacenco le-a petrecut alături de singura fiică, în Germania, unde s-a stabilit în urmă cu mulți ani și și-a întemeiat o familie. Își vizita periodic fiica până la începutul restricțiilor pandemice. În acest timp, rămânând în Republica Moldova, a dezvoltat o complicație medicală care mai apoi s-a dovedit incompatibilă cu viața.

După despărțirea de Nicolae Sulac, Ludmila Diacenco și-a împărțit tot timpul fiicei sale și artei cu absolută dăruire.

Ludmila Diaconu, fosta soție a lui Nicolae Sulac, s-a stins din viață -  Stiri.md

În ultimii ani a activat ca profesor de muzică pentru formarea tinerelor generații să ducă mai departe patrimoniul cultural-imaterial al muzicii populare și folclorice din Basarabia.

A concertat alături de mai multe orchestre și a colaborat cu distinse personalități și nume notorii din muzica populară, iar în ceea ce privește familia, a fost un exemplu de modestie atât pentru fiica ei, cât și pentru colegii de scenă care au cunoscut-o.

Ca și mamă, Ludmila Diacenco a fost o persoană exigentă, implicată în creșterea și educația propriului copil. Iubea mult copiii și de aceea a ales catedra în locul turneelor. Este nașa de botez a fiicei interpretei Zinaida Julea.

Ar putea fi o imagine alb-negru cu 2 persoane, copil şi persoane în picioare

Era nelipsită de la toate comemorările fostului soț, Nicolae Sulac, aducându-i un omagiu ori de câte ori simțea nevoia sufletească.

Condoleanțe Ioana Sulac, Beatrice Ed Laux și tuturor rudelor regretatei Ludmila Diacenco-Sulac”, este mesajul publicat pe Facebook, de Nicușor Ilie, autorul paginii Nicolae Sulac și Benone Sinulescu - în memoriam, care a și anunțat despre moartea artistei.

Potrivit sursei citate, Ludmila s-a stins din viață, ieri, 30 august.  Artista va fi înmormântată în Germania cu eforturile fiicei sale.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.77095770835876