Ianuarie 23, 2024
Dieta pe care Brigitte Macron o respectă cu strictețe. La 70 de ani, Prima Doamnă a Franței sfidează vârsta
Brigitte Macron este într-o formă fizică de invidiat la cei 70 de ani și asta datorită unui stil de viață echilibrat și sănătos. Prima Doamnă a Franței este o sursă de inspirație pentru multe femei, având o silueta perfectă pe care și-o pune în evidență cu ajutorul ținutelor elegante și stilate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Relația ei cu actualul președinte al Franței, Emmanuel Macron, a creat multe controverse, ea fiind cu 25 de ani mai în vârstă decât el. Cu toate acestea, aspectul ei care sfidează vârsta a făcut-o să fie apreciată și urmărită cu interes de femeile din întreaga lume. Mulți ar putea spune că Prima Doamnă a Franței este adepta unui meniu sofisticat, însă acum s-a aflat că Brigitte are o dietă minimalistă, fără pretenții culinare. Potrivit bucătarului-șef al Palatului Elysée, soția lui Macron consumă zece feluri de fructe și legume în fiecare zi, iar ocazional se delectează cu brânzeturi și vin. 

Brigitte Macron/ Profimedia 

Guillaume Gomez a declarat pentru The Sunday Telegraph că regimul Primei Doamne a Franței se bazează pe fructe și legume. În fiecare zi, Brigitte Macron mănâncă 10 fructe și legume specifice sezonului, cultivate local. Pe lângă asta, este și o amatoare de fructe de mare, având în vedere conținutul scăzut de grăsimi. Mai mult, toate produsele care se regăsesc în bucătăria prezidențială sunt produse la mai puțin de 100 de kilometri de Paris, iar ierburile sunt luate direct din gradina palatului, scrie peroz.ro

De asemenea, echipa sa de 25 de bucătari încă mai folosește cratițele de cupru care se aflau în bucătăriile lui Napoleon la începutul anilor 1800 pentru a pregăti felurile de mâncare preferate ale cuplului, precum cordon bleu, care este unul dintre felurile favorite ale președintelui.
 
„Ne adaptăm gusturilor prezidențiale”, a spus Guillaume Gomez. 

Cu siguranță dieta bazată pe fructe și legume are un efect uimitor asupra aspectului lui Brigitte, dar este oare suficientă? Dr. Frankie Phillips, dietetician la Asociația Britanică de Dietetică, susține că un aport mare de fructe și legume este unul dintre cele mai bune lucruri pe care oamenii îl pot face pentru a preveni bolile care apar la bătrânețe. 

Brigitte Macron/ Profimedia 

„Oamenii care consumă cinci porții de fructe și legume pe zi, sau echivalentul a 400 de grame, au un risc redus de a se îmbolnăvi de boli de inimă, cancer sau moarte prematură”, a spus dr. Frankie Phillips. 

Totuși, nu este de ajuns doar să adăugăm fructele și legumele într-un blender și să consumăm un smoothie. Dieteticianul susține că atunci când consumăm un smoothie sau un suc presat, „zaharurile libere sunt eliberate din celulele fructului, ceea ce înseamnă că acest suc poate fi considerat doar o porție pe zi, chiar dacă conține multe fructe și legume în el”. 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Frankie Phillips susține că nu întotdeauna fructele și legume trebuie consumate crude. „De exemplu, unul dintre antioxidanții din roșii, numit licopen, și beta carotenul din ardei, sunt mai eficienți dacă legumele sunt gătite. Fructele uscate sunt, de asemenea, o modalitate bună de a obține o porție suplimentară și sunt o sursă bună de fibre”.

Brigitte Macron nu se rezumă doar la dietă pentru a arăta într-o formă fizică uimitoare. Soția lui Emmanuel este o împătimită a sportului, căci e imposibil să treci cu vederea gambele sculptate ale acesteia. Peter Mac, antrenorul personal al Primei Doamne, a dezvăluit că aceasta face „multă yoga și merge foarte mult pe jos”. Brigitte nu vrea să aibă mușchii definiți, ea preferând antrenamentele cu intensitate scăzută și cardio, care să o ajute să se mențină tonifiată.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.50267744064331