Decembrie 29, 2020
Creatorul a murit, însă stilul a rămas. Adio, Pierre Cardin
Doliu în lumea modei. Celebrul designer francez, de origine italiană, a murit la vârsta de 98 de ani. Informația a fost confirmată de membrii familiei sale, fără a oferi mai multe detalii. Cardin, un adevărat istoric al modei, era cunoscut pentru stilul său avangardist și ”space age”. Timp de bine de șapte decenii a îmbrăcat elitele din politică sau cinematografie. A fost dedicat muncii, a iubit o singură femeie, iar singurul regret e că nu a avut moștenitori.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pierre Cardin s-a născut la Veneția, fiind al șaselea copil al familiei. A rămas orfan încă din fragedă tinerețe. La scurt timp după moartea părinților săi s-a mutat în Franța, în orașul industrial Saint - Etienne. 

Era fascinat de modă încă din adolescență. După câteva colaborări în Saint Etienne, a decis să-și încerce norocul la Paris. A creat o parte din costumele pentru filmul ”Frumoasa și Bestia”. În 1946 era designer al casei de modă Dior, iar în 1950 a pus bazele propriului său imperiu. Prima prezentare de modă a fost organizată trei ani mai târziu. Conținea, în mare parte, costume și rochii conice. Numele lui a câștigat rapid popularitate, datorită creațiilor haute-couture (OT CUTIUR) și a celor futuriste. Rochiile decupate, costumele tricotate, pantalonii mulați din piele, over-all-ul pentru bărbați și body-urile pentru femei au fost piesele intens promovate de cel supranumit un istoric al modei. Tot el a promovat intens stilul unisex. Era inspirat, în special, de geometrie și moda anilor 60-70 și reușea mereu să-și pună creațiile în actualitate. 

În 1981, a achiziționat restaurantul parizian Maxim’s, iar în anii 2000, a fondat un muzeu dedicat Art Nouveau la etajul al doilea al restaurantului. După localul celebru din Paris a deschis filiale în întreaga lume. 

Marea lui dragoste a fost actrița Jeanne Moreau. Deși își dorea enorm copii, soția lui n-a putut să-i ofere asta. În timpul vieții sale, Pierre Cardin, numit și regele mătasei a recunoscut că singurul regret al vieții sale este că nu are moștenitori. Pe de altă parte, legenda modei a lăsat în urmă o avere impresionantă - două teatre, restaurante, 8 mii de magazine de parfumuri, ceasuri, reviste, mobilier, țigări.

Până la 98 de ani a câștigat 24 de premii internaționale de prestigiu, Comandantul Ordinului "Legiunii de Onoare" și Ordinul de Merit, Comandantul Ordinului Artelor și Literaturii. În plus, Cardin's House produce anual până la 20 de mii de modele de îmbrăcăminte și accesorii. La nivel mondial, mai mult de 200 de mii de oameni lucrează la fabricile sale. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.68375301361084