Iunie 05, 2020
Cele mai sigure plaje din lume
Încet-încet, tot mai multe țări din Europa revin la normal după pandemia de coronavirus. Odată cu deschiderea sezonului estival în mai multe țări, turiştii sunt în căutarea ofertelor de vacanță, dar cel mai mult îi interesează să fie plaje sigure, pentru a nu se infecta cu virusul periculos. Așa că Portalul European Best Destinations a întocmit un top al celor mai sigure plaje din Europa.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Plaja Monolithi (Grecia)

Pe primul loc, potrivit specialiștilor de la European Best Destinations este stațiunea Preveza din Grecia. Turiștii vor găsi acolo cea mai lungă plajă cu nisip din Europa, aproximativ 25 de kilometri. Așa că este un loc perfect pentru păstrarea distanței sociale, susțin specialiștii.

      

Plaja Comporta (Portugalia)

Urmează în acest top plajele din apropiere de Comporta, Portugalia. Cu o lungime de peste 12 kilometri, acestea sunt pe locul doi din Europa. Iar experții spun, de asemenea, că ele sunt perfecte pentru odihnă în condițiile de izolare. Plaja este situată la 20 de kilometri de Lisabona, iar hotelurile din regiune se vor redeschide începând cu 15 iunie. 


Peninsula Hel

Împreună cu Portugalia și Grecia, Polonia este printre țările din UE cu cele mai puține cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Sunt de până la 20 de ori mai puține cazuri decât în statele cele mai afectate de pandemie. 

Plajele de pe peninsula Hel din Polonia, de obicei, nu se regăsesc printre destinaţiile favorite pentru turiștii europeni. Acum însă, acest fapt este considerat drept un factor uriaș de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. Hel este o peninsulă de 35 de kilometri de nisip din nordul Poloniei, separând golful Puck de Marea Baltică. Trebuie să știți că granițele Poloniei se redeschid în 13 iunie. 

                                                              

În topul întocmit de European Best Destinations au mai intrat plaje din Malta, Letonia, Lituania și Germania. Experții au luat în considerare lungimea plajelor, densitatea populației locale și numărul cazurilor de infectare înregistrate în regiune.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.2979197502136