Iunie 26, 2023
Cât costă o porție de pietre prăjite, noua "delicatesă" din China. Preparatul a devenit viral pe internet: "Suge şi aruncă"
Când vine vorba de creativitate și adaptare în situații de criză, chinezii par să fie primii care găsesc soluții. Deși pare greu de crezut, în aceste vremuri grele din punct de vedere economic, un nou preparat câștigă popularitate printre utilizatorii de internet din China: pietrele. Cât costă o porție din acest preparat, care e deveni viral pe internet.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Videoclipurile în care apar bucătari care gătesc pietre prăjite sunt cea mai recentă tendință pe rețelele de socializare din China. Unele dintre filmulețele care circulă în mediul online arată chefi chinezi care prăjesc pietricele cu usturoi și ardei iute în piețele de noapte aglomerate, în timp ce alții arată săteni care gătesc pietre proaspăt pescuite, pe malul râului, scrie spynews.ro 

Pietrele prăjite, noua "delicatesă" din China este cunoscută și sub numele de suodiu (suge și aruncă). Mâncarea bizară a făcut furori printre chinezi, deoarece oamenii apelează la mese mai ieftine în timpul crizei financiare cu care se confruntă. Odată ce pietrele sunt al-dente, sunt servite într-un castron și ornate cu verdeață.

colaj din doua poze cu pietre prajite

Unii bucătari au susținut, în mediul online, că acest preparat e o „mâncare delicioasă”, în timp ce alte videoclipuri au arătat oameni care scuipau cu dezgust pietrele. Un videoclip cu aproape 800.000 de vizualizări arată un bucătar care oferă o porție de suodiu pentru 16 yuani (1,74 lire sterline).

Ce gust au pietrele

Acest fel de mâncare este legat și de poporul Tujia, o minoritate etnică care provine din lanțul muntos Wuling, care se întinde pe granițele Hubei, Hunan și Guizhou.

Potrivit unui blog alimentar, pietrele de râu au un gust natural de pește, care este îmbunătățit atunci când sunt prăjiți la foc mare. Oricare ar fi însă atracția lor culinară, mulți oameni nu sunt convinși și au spus că există riscuri de sufocare.

Cât costă o porție de pietre prăjite, noua "delicatesă" din China. Preparatul a devenit viral pe internet: "Suge şi aruncă" / VIDEO

Un alt comentator prezice că următorul trend alimentar va fi un ingredient care este mai ușor de înghițit: noroiul.

Se spune că acest del de mâncare datează de sute de ani, când barcagii din provincia Hubei, fără ieșire la mare, rămâneau fără animale și legume în timp ce călătoreau de-a lungul râului Yangtze, și astfel s-au orientat către minerale. Deloc surprinzător, potrivit unei istorii a felului de mâncare, popularitatea a scăzut după dezvoltarea economică și navele cu motor au venit în Hubei, reducând șansele ca barcagii să rămână blocați fără provizii.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.63759016990662