Octombrie 02, 2023
Astăzi, regretatul scriitor Ion Druță este condus pe ultimul drum
Regretatul scriitor Ion Druță este condus pe ultimul pe 2 octombrie.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost adus la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, unde are loc ceremonia de rămas bun.

Ulterior, cortegiul funerar se va deplasa spre municipiul Soroca. La ora 14:00, la Lumânarea Recunoștinței din Soroca va avea loc o slujbă religioasă.

Scriitorul Ion Druță va fi înmormântat după ora 14:30, la Lumânarea Recunoștinței, transmite newsmaker.md

Scriitorul și dramaturgul moldovean Ion Druță s-a stins din viață în dimineața zilei de 28 septembrie, la Moscova. Informația a fost făcută publică de către editura Cartier. Iar directorul editurii Gheorghe Erizanu a dezvăluit copia electronică a testamentului lui Druță. Scriitorul a menționat că își dorește să fie înmormântat la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței.

Ziua de 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu. În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Pe 3 septembrie, Ion Druță a împlinit 95 de ani. El s-a născut 1928, în comuna Horodişte, fostul judeţ Soroca, astăzi – raionul Donduşeni.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1841380596161