Aprilie 20, 2022
O artista din Rusia acuzată că a înlocuit etichetele produselor din magazine cu mesaje anti-război
O artistă din Sankt Petersburg a fost rețintă și urmează să fie judecată pentru distribuirea de „informații false” despre „operațiunea specială” din Ucraina. Alexandra Skochilenko riscă zece ani de închisoare după ce ar fi înlocuit etichetele produselor din magazine cu mesaje anti-război.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Alexandra Skochilenko (31 de ani) se află în detenție, unde va rămâne cel puțin până la 31 mai când va fi judecată pentru „propagandă anti-război”. 

Artista, care e și cântăreață, s-a aflat printre cei 23 de oameni reținuți sub acuzația de răspândire de informații false despre situația din Ucraina prin înlocuirea etichetelor produselor din magazine cu bilețele care descriu ororile provocate de ruși în țara vecină.

Unul dintre aceste mesaje informa cetățenii din Rusia despre evenimentele tragice din 16 martie, când clădirea teatrului din Mariupol, unde se adăposteau sute de civili, a fost bombardată de Armata rusă. Kievul a acuzat Rusia de crime de război după acest atac.

 

Alexandra Skochilenko neagă acuzațiile, însă va rămâne în detenție până la judecarea cazului ei, la 31 mai, conform The Guardian.

Judecătorii au considerat fapta ei „ură politică îndreptată împotriva Rusiei” și, dacă va fi găsită vinovată, va fi sancționată cu o amendă de 3 milioane de ruble (circa 29.000 de euro) sau va fi închisă până la zece ani.

Campania de informare prin schimbarea etichetelor a fost inițiată de grupul Rezistența Feministă Anti-Război din Rusia, care și-au făcut publice intențiile pe rețeaua Telegram.

Am pregătit modele de etichete de preț care pot fi lăsate în magazinele Magnit, Pyaterochka și Dixy.

De ce etichete de preț? Aceasta este una dintre puținele căi pe care le avem la dispoziție pentru a ajunge la publicul cel mai vulnerabil la propaganda lui Putin. 

Înlocuind ceva de zi cu zi cu ceva străin și neobișnuit, arătăm că nu a mai rămas un singur colț al țării noastre care să nu fie afectat de război și nu lăsăm oamenii să închidă pur și simplu ochii la ceea ce se întâmplă. Cu prețurile în continuă creștere, ar trebui să atragă și mai multă atenție decât de obicei”, se arată în mesajul postat pe rețeaua socială. 

Sursa:perfecte.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6798260211945