Septembrie 10, 2020
Alimentele pe care să le eviţi seara
Au un conţinut ridicat de calorii, de sare şi de aditivi alimentari. Consumul excesiv de sare înainte de somn te poate face să te trezeşti în toiul nopţii pentru a-ţi potoli setea. De altfel, conţinutul de acizi graşi saturaţi poate face ca mezelurile să fie mai puţin digerabile, scrie clicksanatate.ro

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cartofii prăjiţi 

Cartofi şi alte prăjeli trebuie evitate seara, deoarece metabolismul încetineşte în timp ce dormi. Alimentele se vor digera mai greu, iar caloriile se vor transforma în grăsimi care se vor depozita în organism, ceea ce va duce la acumularea kilogramelor nedorite.  

Carnea roşie  

Este bogată în proteine fiind recomandată, mai degrabă, la masa de prânz pentru a-ţi oferi energia necesară. Consumată seara, carnea roşie îţi poate provoca disconfort abdominal.  

Dulciurile  

Nu aduc niciun nutrient esenţial pentru organism, cu excepţia, poate, dacă participi la un maraton: în acest caz, glucidele pe care le conţin îţi vor furniza energie. Sunt bogate în calorii, în grăsimi şi zahăr, ceea ce îţi poate îngreuna somnul dacă le consumi seara. 

Citricele  

Sunt bogate în vitamina C, dar şi în apă, ceea ce le face să aibă un efect diuretic şi, implicit, te pot face să mergi mai des la baie. Prin urmare, evită să le consumi seara, înainte de a te pune să dormi. În plus, dacă suferi de reflux gastroesofagian, fructele bogate în acid, precum portocalele şi ananasul, devin adesea problematice.  

Alimente picante  

Curry, ardeiul iute şi nu numai au un conţinut mare de capsaicină. Această substanţă activă, odată consumată, te va face să transpiri mai mult, iar transpiraţia are rol de termoreglare a organismului. În plus, vei avea nevoie de multă energie pentru a putea să le digeri. Prin urmare, alimentele picante fac parte din categoria celor care îţi afectează somnul dacă le consumi seara.  



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.82159185409546