Februarie 13, 2019
Află cum să prepari tortul de ciocolată în formă de inimă
Mâine e ziua cea mare, Ziua Îndrăgostiților. Dacă te numeri printre femeile care vor să își surprindă jumătatea cu ceva bun, ca la carte în această zi specială, atunci, noi îți propunem să prepari fenomenalul tort de ciocolată în formă de inimă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

INGREDIENTE

 3 oua + un albus

190 g zahar 

120 ml ulei

 80 ml cafea

 esenta de vanilie

 85 g faina 

35 g cacao

 1 lingurita zeama lamaie

  1/2 lingurita praf de copt

 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 

praf de sare

 

 

INGREDIENTE PENTRU CREMA

 120 ml smantana

 cateva picaturi esenta vanilie 

25 linguri zahar 

1 lingura cacao

 

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA

 230 g ciocolata neagra

180 ml smantana

2 linguri unt 

1 lingura coniac/rom (optional)

 

Prepararea blatului

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza o tava in forma de inima cu ulei si faina. Amesteca uleiul si cafeaua racita impreuna cu esenta de vanilie. Pune faina intr-un recipient si cerne cacaua peste ea. Adauga apoi praful de copt, bicarbonatul de sodiu si praful de sare si omogenizeaza.
2. Separa ouale si freaca galbenusurile pentru 1 minut. Incorporeaza 135 g din cantitatea de zahar in galbenusuri, apoi desfa-le cu amestecul de ulei si cafea. Peste compozitia de galbenusuri adauga si ingredientele uscate, in 2-3 portii si incorporeaza-le cu grija, pentru a evita cocoloasele.
3. Bate albusurile cu zeama de lamaie pana cand se fac spuma, insa inainte de a se intari. Incepe apoi sa adaugi zaharul ramas (65 grame) si mixeaza pana ce albusurile devin usor lucioase si isi mentin forma.
Incorporeaza albusurile cu o spatula in compozitia cu cacao treptat, in mai multe transe, pana cand aluatul devine omogen. Toarna rezultatul in tava si da-l la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
4. Cand blatul este gata, lasa-l sa se raceasca inainte de a-l scoate din tava. Daca da semne ca se dezumfla, intoarce-l invers pe o suprafata dreapta.
Cand s-a racit, scoate tortul din tava intorcandu-l, nu inainte de a desprinde marginile cu ajutorul unui cutit subtire. Taie tortul pe jumatate cu un cutit cat mai lung si ascutit, pentru a obtine 2 blaturi mai subtiri.

Prepararea cremei

1. Bate smantana pentru frisca impreuna cu o lingura de cacao, 25 g zahar si esenta de vanilie pana cand se ingroasa.

2. Aseaza crema intre cele doua blaturi, evitand sa intinzi pana in margine, caci poate iesi printre blaturi si da tortul la frigider pentru minim o ora.

Prepararea glazurii si asamblarea tortului 

1. Rupe marunt bucatile de ciocolata si incalzeste smantana pentru gatit impreuna cu untul. Lasa smantana pe foc pana la punctul la care sta sa dea in clocot. Toarna smantana peste ciocolata sfaramata si amesteca, adaugand si lingura de coniac/rom. Cand glazura a devenit omogena, las-o deoparte 10-15 minute.
2. Pune tortul pe un gratar de fier, deasupra unei tavi. Toarna glazura cu grija, pentru a acoperi tortul pe toate partile in mod uniform. Daca e necesar, intinde glazura cu o spatula superficial, dar e de preferat sa eviti.
3. Muta tortul folosind 2 spatule la distanta de cativa centrimetri, pentru a nu se lipi de ciocolata de pe gratar.  Lasa tortul de ciocolata sa se intareasca, apoi da-l la rece. Serveste tortul in forma de inima cu fructe deasupra sau ornat cu frisca, dupa imaginatie.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.286839723587