Octombrie 19, 2017
Chirurgia estetică este medicina frumuseții

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sergiu Grati

Doctor în medicină,

Chirurg estetician

Cariera

Execută
Efectuează o gamă largă de operații plastice pentru corecția feței și a corpului, inclusiv prin utilizarea echipamentului endoscopic.

Realizează operații de complexitate variată, inclusiv intervenții repetate după o intervenție chirurgicală nereușită.


În medie, face cca. 200 de operații pe zi.

Locul de muncă:

Clinica de chirurgie estetică NEOGEN.

Chișinău, str. Lomonosov, 37.

E-mail: dr.grati@gmail.com

GSM: (+373) 60 566 000

 

Ce ar trebui să cunoască un chirurg estetician?

Experiența arată că un chirurg estetician bun are 4 calități fundamentale:

- O calificare înaltă.

- Un bun fundament teoretic și practic: competență profesională, licență oficială pentru ocupația de chirurg estetician, calificare de bază și pregătire suplimentară, experiență de muncă prin diferite tehnici de lucru.

- Un bun simț al formei și armoniei dezvoltat. Aceasta este una dintre cele mai importante calități ale unui chirurg estetician profesionist.

- Empatia. Proprietatea necesară a tuturor medicilor este abilitatea de a se pune în locul pacientului.

Care este problema cel mai des întâlnită, care îi face pe pacienți să se adresează la dumneavoastră?

Cca. 90% din pacienții mei, apelează la ajutorul chirurgului pentru ași îmbunătăți aspectul fizic.
La clinica noastră facem doar operații estetice. Este legată de dorința oamenilor de-a arăta mai atrăgător, de-ași păstra tinerețea, sănătatea și frumusețea sau pentru ai modela.

Spre ce se direcționează acum industria frumuseții?

Acum este în vogă aspectul natural. Femeile din ziua de azi aleg un aspect cât mai natural posibil.
Lucrul chirurgului este aproape ideal, dacă nu este observat de cei din jur. Sunt mândru de faptul că clinica noastră se adaptează mereu după noile tendințe și achiziționează cele mai noi aparate și tehnici pentru o chirurgie estetică de succes, non-envazivă.

Executați în jur de 30 tipuri de operații estetice. Care dintre acestea vă sunt mai interesante din punct de vedere profesional?

Mă atrag operațiile complicate și minuțiozitatea totală din timpul operațiilor. Anume în timpul operațiilor complicate, e nevoie să iai hotărâri aprige, apelând la experiența profesională și la ajutorul tehnicii dezvoltate.

Care este rolul unui chirurg estetician în societatea contemporană?

Fiecare om este individual. Societatea contemporană impune anumite canoane de frumusețe. Din acest motiv, atât bătbații cât și femeile încearcă să atingă idealul, cu ajutorul operațiilor estetice. În afară de partea chirurgicală, industria medicinii estetice are și domeniul de consiliere psihologică, unde se lucrează din plin cu pacienții. Fiecare om trebuie să fie încrezut în sine, să-și cunoască atuurile și să-și găsească punctele forte.

Ați avut cazuri în care pacienții să vină cu pozele celebrităților, cerând un aspect similar?

Este o practică destul de răspândită în rândul pacienților, și o argumentez prin faptul că oamenii nu sunt în stare de multe ori să-și vadă atuurile propriului fizic. În timpul consultațiilor punem accentul pe individualitatea fiecărui om și îl convingem despre faptul că trebuie să fie unic.

Cum vă reușește să fiți mereu în trend?

Cel mai corect trend – este individualitatea. Urmăresc după noile tendințe atunci când particip la multitudinea de seminare internaționale din domeniul medicinii estetice.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.6480712890625