Decembrie 13, 2021
Urcă și tu în trenulețul lui Zdob și Zdub cu frații Advahov! Videoclip viral
Zdob și Zdub și Frații Advahov au lansat o melodie nouă: Trenulețul. Colaborarea inedită a îndrăgiților artiști moldoveni a fost lansată pe Youtube!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

„Pregătiți pașapoartele pentru control și „opincile„ pentru dans! Hey ho, let’s go! Pleacă trenul! Unde ești?” - este îndemnul artiștilor pentru cei care au dat play pe videoclip.

Muzicienii au profitat de timpul liber din pandemie și au mers într-o vacanță de creație în Oituz (Covasna). Magia Munților Carpați a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor – „Bestiarium”, care a fost compus la Oituz.

Printr-o întamplare fericită, premiera clipului "Trenulețul" coincide cu relansarea cursei de trenuri Chișinău-București, care iși sistase activitatea de ceva timp.

„De mici copii veneam la gara de trenuri în orășelul Strașeni, unde ne-am născut eu și colegul de trupa Mihai Gîncu. Ne plăcea să călătorim cu trenul la Chișinău, ne plăcea să ascultăm zgomotul roților și a șinelor. Trenul era o muzică în sine, iar gara devenise un teren de joacă! Am mers cu trenul Chișinău-București în zeci de turnee în România, în anii ’90 – 2000. Ne-au legat multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob și Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoșii muzicieni de folclor Frații Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă și suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul Trenulețul l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, speram că nu și ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Îl știți cu toții din spotul „Moldovenii s-au născut”, a declarat Roman Iagupov (Zdob și Zdub).

„Pe parcursul carierei noastre muzicale am colaborat cu mulți artiști din folclor și cu cei din alte stiluri muzicale. Cu Zdubii ne cunoaștem de mulți ani, ne întâlneam deseori în culisele sălilor de concert. Fiind deschiși spre experimente muzicale, am găsit undă comună cu băieții din Zdob și Zdub și am combinat vioara și acordeonul nostru cu spiritul rock al Zdubilor. Ne place ce a ieșit! Suntem plini de inspirație și scoatem piesă după piesă”, au menționat Vasile și Vitalie Advahov.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.85750031471252