январь 30, 2014
Vlad Erhan: despre succesul în afaceri şi familia iubită
Nu mi-am dorit să deschid o simplă afacere, ci una în domeniul în care mă pricep mai bine.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Dosar - AQ

S-a născut la 20 mai 1983 în satul Ţipala, raionul Ialoveni.

A absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei.

Proprietarul firmei avicole ADALVA SRL.

Căsătorit, are doi copii.

***

Vlad, fiind copil, v-a trecut vreodată prin minte gândul că aţi putea deveni proprietarul unei întreprinderi atât de mari?

Da, să ştii că mi-a trecut. Mai exact, îmi doream foarte mult să devin şofer, pe atunci consideram că condusul unei maşini este cea mai bună profesie din lume (Zâmbeşte). Însă cei din jur încercau să mă convingă că m-am născut să creez şi să gestionez ceva al meu. Îmi amintesc cu drag acele timpuri când, fiind elev în clasa a doua, în fiecare zi după ore, mergeam la colhoz, unde lucra mama mea şi care se afla la cinci mile distanţă de şcoală. Le reuşeam pe toate: fie aduceam apă, fie adunam cu mama roadele, fie încă câte ceva – îmi plăcea să fiu de ajutor, să mă simt oare-cum mare, să mă simt un bărbat în toată firea. Brigadierul privindu-mă într-un mod aprobator îmi spunea: „Vlad, eşti un băiat priceput la toate. Vei deveni un director, ţine minte cuvintele mele”. Aceste cuvinte mi le amintesc adesea (Zâmbeşte)

De ce v-aţi orientat tocmai spre acest domeniu, de ce o fermă avicolă?

Nu mi-am dorit să deschid o simplă afacere, ci una în domeniul în care mă pricep mai bine şi care avea să-mi aducă plăcere. Ştii, atunci când cineva mă întreabă unde mă văd să zicem, peste 10 ani, nici prin gând nu-mi trece că aş putea fi în altă parte și să mă ocup cu totul altceva. Deschiderea firmei avicole ADALVA a fost un eveniment de mult așteptat şi firesc din viaţa mea. Imediat  vă explic motivul. Fiind copil, familia mea deţinea o mică fermă de pui, şi la momentul în care am împlinit 17 ani, mi s-a propus să lucrez acolo. La început am activat în calitate de vânzător, iar odată cu trecerea timpului, când am pătruns în „esenţa” acestei activităţi şi eram la curent cu practic toate aspectele acestei afaceri, mi-a fost încredinţată funcţia de director. Interesul pentru acest tip de activitatea creştea pe zi ce trecea mai mult, eram preocupat de absolut tot: de la hrană pentru păsări, până la comunicarea cu clienţii. Decizia rudelor de a vinde ferma m-a impulsionat să-mi deschid propria fermă. În anul 2009 am înregistrat întreprinderea ADALVA SRL.

Cât de repede pot fi recuperaţi banii investiţi într-o astfel de afacere?

De fapt, se consideră că afacerile legate de creşterea păsărilor de curte oferă un teren propice recuperării rapide a investițiilor iniţiale. Acest lucru este însă valabil dacă e să comparăm creşterea păsărilor şi cea a altor animale. Dacă e să luăm în calcul cele mai optimiste estimări, cheltuielile unei astfel de afaceri sunt răscumpărate în decursul a 8 ani, însă, în realitate am considerat că vom avea nevoie de 15 ani, pentru a recupera toate investiţiile făcute. Un termen atât de mic ar fi fost prea frumos pentru a fi şi adevărat. Trebuie să luăm în considerație faptul că o afacere de succes necesită investiţii considerabile: pentru amenajarea spaţiului, dotarea cu utilaj specializat, asigurarea cu energie electrică, achiziţionarea puişorilor, remunerarea personalului şi altele.

Mai mult decât atât, folosim doar tehnologii moderne, în particular, la pregătirea hranei pentru păsări, precum şi la crearea unor condiţii optime de întreţinere a acestora. De exemplu, furajele combinate pe care le dăm păsărilor sunt produse de noi, la propria noastră râşniţă, procurată din Italia. Toate celelalte utilaje de producţie le achiziţionăm din Germania, acestea fiind produse de companii de renume mondial cum ar fi Big Dutchman, SALMET şi Siemens. Aceşti factori stau la baza calităţii incontestabile a producţiei noastre.

 

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE februarie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.81000661849976