февраль 28, 2013
A venit primăvara, iar cu ea şi sinuzita
Sinuzita este o inflamaţie a membranei mucoase a sinusurilor paranazale. Această afecţiune nu este chiar atât de gravă după cum îşi imaginează o mare parte din populaţie.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Consultantul nostru

Veronica COLIBABA

Otorinolaringolog, gradul întâi

 

Sinuzita este o inflamaţie a membranei mucoase a sinusurilor paranazale. Însă, probabil ar fi mai bine să începem prin a preciza că această afecţiune nu este chiar atât de gravă după cum îşi imaginează o mare parte din populaţie.

Ce? Unde? Pentru ce?

Omul are patru perechi de cavităţi sinuzale: maxilare, frontale, sfenoidale şi etmoidale. Aerul pe care îl inspirăm este umezit, încălzit şi curăţat în aceste cavităţi sinuzale, după care ajunge în căile respiratorii. Altfel spus, sinusurile sunt un fel de aparat de aer condiţionat şi filtru biologic al organismului. Inflamarea sinusurilor nazale este cunoscută de toţi sub denumirea de sinuzită. Sinuzita maxilară este un caz de sinuzită frecvent întâlnită, care constă în inflamaţia sinusurilor  maxilare. Prin analogie, putem spune că inflamaţia sinusurilor frontale se numeşte frontită. Fiecare sinus este legat de sinusurile nazale prin intermediul unor canale (anastomoze), necesare pentru circulaţia permanentă a aerului şi curăţarea sinusurilor.

Găseşte versiunea completă în noul număr AQUARELLE martie-2013

* LIVRAREA REVISTEI ESTE ACUM GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.75586676597595