Aprilie 08, 2024
Un britanic a devenit cel mai bătrân om din lume. Are 111 ani și spune care e secretul longevității

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Un bărbat în vârstă de 111 ani din Anglia este acum cel mai bătrân om în viaţă din lume şi spune că singura dietă pe care o urmează este să mănânce peşte şi cartofi prăjiţi în fiecare vineri, potrivit The Guardian, notează stiripesurse.ro

John Alfred Tinniswood, care s-a născut în 1912 - în acelaşi an în care s-a scufundat Titanicul - insistă că secretul vieţii sale îndelungate este "norocul pur". El a obţinut titlul de cel mai bătrân om din lume după ce s-a confirmat că Gisaburo Sonobe, în vârstă de 112 ani, din Japonia, a murit la 31 martie.

Tinniswood a declarat pentru Guinness World Records: "Ori trăieşti mult, ori trăieşti puţin, şi nu poţi face mare lucru în această privinţă".

John Tinniswood, care este străbunic, s-a născut în Liverpool şi acum locuieşte într-un azil din Southport. După ce a devenit cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie în 2020, Tinniswood nu este deranjat de noul său statut de cel mai bătrân om din lume.

Great-grandad, 111, is world's oldest living man

De când a împlinit 100 de ani, în 2012, a primit în fiecare an o felicitare de ziua sa de naştere de la regretata regină Elizabeth II, care era cu aproape 14 ani mai tânără decât el. Dând un sfat pentru generaţiile tinere, el a spus: "Întotdeauna faceţi tot ce puteţi, fie că învăţaţi ceva, fie că învăţaţi pe cineva. Daţi tot ce aveţi mai bun. Altfel, nu merită să te deranjezi cu asta".

El a spus că primeşte o cină cu peşte în fiecare vineri la cămin, adăugând: "Mănânc ceea ce îmi dau şi toţi ceilalţi. Nu am o dietă specială. Dacă bei prea mult, dacă mănânci prea mult, dacă te plimbi prea mult, dacă faci prea mult din orice, vei avea de suferit în cele din urmă". Tinniswood încă poate îndeplini majoritatea sarcinilor zilnice în mod independent - se ridică din pat fără ajutor, ascultă radioul pentru a fi la curent cu ştirile şi încă îşi gestionează singur finanţele.

Când a fost întrebat cum s-a schimbat lumea din jurul său de-a lungul vieţii, Tinniswood a spus: "Lumea, în felul ei, este mereu în schimbare. Este un fel de experienţă continuă... Devine puţin mai bună, dar nu atât de mult încă. Merge pe drumul cel bun".

UK's oldest man celebrates 110th birthday and shares secret to long life |  The Independent

Şi-a întâlnit soţia, Blodwen, la un dans din Liverpool şi cei doi au petrecut 44 de ani împreună înainte ca ea să moară în 1986.

Cel mai bătrân bărbat din toate timpurile a fost Jiroemon Kimura din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani şi 54 de zile şi a murit în 2013. Cea mai în vârstă femeie în viaţă din lume şi cea mai în vârstă persoană în viaţă în general este Maria Branyas Morera din Spania, care a împlinit recent 117 ani.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0969381332397