Iulie 13, 2023
Sora lui Céline Dion vorbește despre boala teribilă a artistei. Afecțiunea rară care a îngenuncheat-o
Celebra cântăreață canadiană a primit un diagnostic crunt: o boală rară, debilitantă. Ce trist!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În ultimii ani, fanii remarcaseră că Céline Dion se tot schimba și nu în bine. Moartea soțului său i-a impactat viața negativ, emoțional și fizic. Căci cam de atunci a început declinul artistei canadiene, scrie okmagazine.ro

Céline Dion a primit un diagnostic rar și neașteptat: SPR, sindromul persoanei rigide. Este o tulburare neurologică rară, există un caz la un milion de oameni! În vârstă de 54 de ani, Céline Dion și-a anulat în mod repetat spectacolele din ultimul an din cauza problemelor de sănătate, pe care anterior le-a descris drept „spasme musculare severe și persistente”.

Persoanele cu sindromul persoanei rigide suferă de rigiditate la nivelul trunchiului și membrelor, precum și de spasme musculare care pot apărea la întâmplare sau ca răspuns la anumiți factori.

Celine Dion, Profimedia (2) jpg 

Potrivit specialiștilor americani în tulburări neurologice și AVC din cadrul National Institutes of Health, sindromul persoanei rigide SPR se definește drept o tulburare neurologică cu caracteristicile unei boli autoimune.

Tulburarea provoacă „rigiditate musculară fluctuantă” și spasme care pot fi declanșate și de zgomote puternice, temperaturi scăzute sau mișcări bruște. Spasmele pot provoca căderi, fapt ce poate cauza probleme suplimentare persoanei în cauză.

De când Céline Dion a dezvăluit în decembrie 2022 că a fost diagnosticată cu SPR, sindromul persoanei rigide, fanii săi au fost foarte îngrijorați pentru artistă. De atunci, Céline Dion nu a mai făcut multe declarații, însă recent sora ei, Claudette Dion, le-a dat speranță în urma unei actualizări legate de boala debilitantă a artistei.

Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg 

Potrivit Journaldesfemmes.fr, sora în vârstă de 74 de ani a cântăreței a apărut în emisiunea de televiziune din Quebec, Bonsoir Bonsoir, și a spus că ”Céline este hotărâtă să-și amelioreze starea și luptă din greu să își gestioneze simptomele.” Simptomele nu sunt deloc ușor de dus.

„Pozițiile anormale, adesea cocoșate și înțepenite sunt caracteristice tulburării. Persoanele cu SPR pot fi manifesta mari dificultăți în a se deplasa sau ajung să le fie frică să își părăsească domiciliul din pricina zgomotelor străzii, cum ar fi sunetul unui claxon, care pot declanșa spasme și căderi”, potrivit National Institute of Neurological Disorders and Stroke din Statele Unite.

Claudette a mai adăugat pentru prezentatorul Jean-Philippe Wauthier: ”Cu toții îi ținem pumnii și mă bucur că atâția oameni se gândesc la ea. Muncește mult și suntem încrezători că va reuși. Nu se poate termina așa.”

Deși nu există un tratament pentru această boală rară și debilitantă, există tratamente pentru a-i încetini progresia. Familia și fanii artistei speră ca aceasta să reușească să-și recapete controlul asupra propriei vieți.



citeste și
SQL exec time = 0.74542927742004