Septembrie 04, 2023
Richard Gere, viață ca în filme. Mariaj cu Cindy Crawford, șarmant în "Pretty Woman", de două ori tată în ultimii 4 ani
De-a lungul carierei lui de decenii în industria filmului, Richard Gere a captivat publicul din toată lumea grație prezenței lui magnetice. Unele dintre rolurile lui au rămas în memoria colectivă. În "American Gigolo", "An Officer and a Gentleman", "Pretty Woman" sau "Chicago", actorul și-a arătat versatilitatea.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Născut în 31 august 1949, în Philadelphia, Richard Gere și-a început cariera în teatru. Tatăl lui a fost agent de asigurări, iar mama, casnică. Are trei surori și un frate.

Nu numai că este un actor versatil, dar este cunoscut și pentru eforturile filantropice și activism. Pasiunea lui pentru cauze precum drepturile omului, conservarea mediului și accesul la asistență medicală l-au transformat într-un model pentru mulți, scrie libertateapentrufemei.ro

15 curiozități despre Richard Gere

 

  • Rolul de escortă din „American Gigolo” (1980) i-a adus celebritatea la nivel internațional.
  • Știe să cânte la pian, chitară, flaut și tobe. A compus și muzică pentru producții școlare de teatru.
  • În liceu a excelat la gimnastică și trompetă.
  • Susține numeroase cauze umanitare. Este un vocal susținător al Tibetului.
  • S-a implicat și în acțiuni caritabile. A acționat mult în India, mai ales în ceea ce privește asistența medicală pentru comunitățile defavorizate.
  • Este un budist dedicat încă de la sfârșitul anilor ’70.
  • În 1969 a renunțat la studiile la Universitatea din Massachusetts, unde ajunsese cu o bursă în gimnastică, după doi ani de facultate, pentru a-și urma pasiunea pentru muzică și actorie.
  • În 1993 i-a fost interzisă prezența la premiile Oscar, după câteva remarci controversate la adresa Chinei. În acel an a fost nomicanlizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rolul principal, pentru rolul din „Sommersby”.
  • Rolul de om de afaceri din „Pretty Woman” (1990) l-a transformat într-unul dintre cei mai doriți bărbați din lume. A mai apărut alături de Julia Roberts și în „Runaway Bride” (1999).
  • În 1991 a fost desemnat cel mai sexy bărbat în viață de către cei de la revista People. A fost ales și unul dintre cei mai frumoși oameni din lume.
  • Este pasionat de fotografie. Are și talent în acest domeniu. A călătorit în toată lumea și a surprins imagini incredibile.
  • Îi plac motocicletele.
  • Vorbește mai multe limbi. Pe lângă engleză, știe italiană, a învățat și japoneza pentru un rol
  • Are licență de pilot de avion și îi place să zboare în timpul liber.
  • Are un fiu născut în anul 2000, cu Carey Lowell, și alți doi băieți cu actuala lui soție, Alejandra Silva, născuți în 2018, respectiv 2020.

Richard Gere, trei mariaje și trei copii

Richard Gere a fost căsătorit cu supermodelul Cindy Crawford din 1991 în 1995.

Richard Gere și Cindy Crawford, 1993. Foto: Profimedia 

În 2002, s-a căsătorit cu modelul și actrița Carey Lowell, cu care avea deja un fiu, Homer James Jigme, născut în februarie 2000, numit după tatăl lui Richard și al lui Carey, în timp ce Jigme este un nume tibetan ce înseamnă neînfricat. Gere și Lowell s-au separat în 2013. În prezent, Homer este student la Universitatea Brown, unde studiază neuroștiința și arte vizuale, scrie People.

Richard Gere și Carey Lowell. Foto: Profimedia 

În 2018, după patru ani de relație, Richard Gere s-a căsătorit a treia oară, cu publicista Alejandra Silva. Au devenit părinții a doi băieți, unul născut în februarie 2019, Alexander, și celălalt, în aprilie 2020. Numele mezinului nu a fost făcut public.

Alejandra este cu 34 de ani mai tânără decât Richard, este din Spania și este fiica lui Ignacio Silva, fostul vicepreședinte de la Real Madrid. Mai are un băiat de 10 ani dintr-un mariaj anterior.

Richard Gere cosies up to girlfriend Alejandra Silva at Time Out Of ...



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.9526309967041