Iulie 12, 2023
Cele mai șocante evenimente de la Hollywood
Când ne gândim la Hollywood, cel mai adesea, ne gândim la strălucirea industriei de divertisment.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cu toate acestea, în spatele scenei, Hollywoodul are o latură întunecată, cu evenimente șocante, care au zguduit industria de-a lungul anilor.

De la scandaluri, la tragedii, iată câteva dintre cele mai uluitoare întâmplări:

Uciderea lui Sharon Tate

În august 1969, uciderea brutală a actriței Sharon Tate a trimis o undă de șoc în Hollywood și în lume. Tate, care era însărcinată în luna a opta, a fost ucisă brutal în casa ei din Los Angeles de către niște membri ai sectei Familia Manson.

Criminalii au ucis și alte patru persoane în aceeași noapte. Tate avea doar 26 de ani și era căsătorită cu regizorul Roman Polanski. Uciderea a marcat începutul sfârșitului erei hippy  și a avut un impact profund asupra peisajului cultural al vremii.

 

Moartea tragică a lui Bruce Lee

În iulie 1973, legenda artelor marțiale Bruce Lee a murit la vârsta de 32 de ani, din cauza unei reacții alergice la un analgezic. Lee a obținut faimă mondială pentru rolurile sale în filme precum "Enter the Dragon" și "Fist of Fury" iar moartea sa bruscă a șocat întreaga lume. Moștenirea lui Lee, care a făcut pionierat în arte marțiale, continuă și astăzi, iar moartea sa a fost subiectul mai multor teorii ale conspirației de-a lungul anilor.

 

Moartea lui Heath Ledger

În ianuarie 2008, actorul Heath Ledger a murit la vârsta de 28 de ani din cauza unei supradoze accidentale de medicamente. Ledger, care a câștigat recunoaștere critică pentru rolul său Joker în "The Dark Knight", a fost considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale. Moartea sa bruscă a șocat lumea și a dus la reluarea discuțiilor despre pericolele abuzului de medicamente.

 

Uciderea lui Gianni Versace

În iulie 1997, designerul de modă Gianni Versace a fost împușcat și ucis în fața casei sale din Miami Beach de către Andrew Cunanan, un criminal în serie, care ucisese deja alte patru persoane. Crima a șocat lumea modei și a marcat sfârșitul unei ere de exces și glamour în industrie. 

 

Relația incestuoasă a lui Woody Allen și Soon-Yi Previn

În 1992, relația lui Woody Allen cu Soon-Yi Previn, fiica adoptivă a fostei sale partenere Mia Farrow, a ieșit la iveală. Relația lui Allen și Previn a fost considerată de mulți ca incestuoasă, dat fiind faptul că Previn era mult mai tânără decât Allen și a fost crescută de Farrow de când era copil. Scandalul a zguduit Hollywood-ul și a declanșat o dezbatere aprinsă despre etica relațiilor cu copiii adoptați

 

Uciderea lui Phil Hartman

În 1998, comedianul Phil Hartman, cunoscut mai ales pentru munca sa la "Saturday Night Live" și "The Simpsons", a fost împușcat și ucis de către soția sa Brynn, care apoi a s-a sinucis. Crima și sinuciderea i-au șocat pe fanii și colegii lui Hartman, mulți dintre ei considerându-l unul dintre cei mai amuzanți și talentați comedianți ai generației sale.

 

Supradoza de droguri a lui River Phoenix

În 1993, actorul River Phoenix, care a devenit celebru pentru rolurile sale în "Stand By Me" și "My Own Private Idaho", a murit din cauza unei supradoze de droguri în fața  unui club din Los Angeles. Moartea lui Phoenix a fost un semnal de alarmă pentru mulți actori de la Hollywood cu privire la pericolele consumului de droguri. 

 

Moartea lui Brittany Murphy

În 2009, actrița Brittany Murphy, cunoscută mai ales pentru rolurile sale din "Clueless" și "8 Mile", a murit la vârsta de 32 de ani din cauza pneumoniei și anemiei. Moartea bruscă i-a șocat pe fanii și colegii săi, mulți dintre ei considerând-o o stea în ascensiune la Hollywood. Moartea sa a fost subiectul mai multor teorii ale conspirației

 

Uciderea Rebeccăi Schaeffer

În 1989, actrița Rebecca Schaeffer, cunoscută mai ales pentru rolul său din serialul TV "My Sister Sam", a fost împușcată și ucisă de un stalker care fusese obsedat de ea timp de luni de zile. Uciderea lui Schaeffer a declanșat o dezbatere la nivel național despre necesitatea unor legi mai bune privind protecția celebrităților.

Deși Hollywood-ul este cunoscut pentru strălucirea sa, aceste evenimente ne amintesc că, adesea, există o latură mai întunecată a faimei și averii.

 

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.4618844985962