Aprilie 05, 2022
Apel deschis pentru rezidență creativă și jurnalistică în centrele Artcor și Mediacor
Artiștii și jurnaliștii din Republica Moldova, dar și cei din Ucraina, stabiliți aici temporar, pot să beneficieze de programul de rezidență în centrele Artcor și Mediacor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pretendenții sunt invitați să formeze echipe și să lucreze gratuit timp de 2 luni în spațiile centrelor, pentru dezvoltarea proiectelor colaborative. Cele mai bune proiecte vor beneficia de suport financiar de până la 1000 de euro pentru implementare.

Creative Residency Program din Artcor este orientat pentru echipele ce dezvoltă proiecte, inițiative și activități în domeniul industriilor creative: design, muzică, ilustrație, storytelling, performance, animație, arhitectură, fashion, etc. Cei interesați se pot înregistra completând formularul de participare: https://forms.gle/6Eh9vwW7Nz7CRRFy6

 

Media Residency Program dezvoltat de Mediacor vizează echipele ce lansează  proiecte, inițiative și activități în domeniile: film, video production, sound design, foley, new media, jurnalism, VR/AR etc. Pentru a aplica în program trebuie completat formularul de participare: https://forms.gle/4KsogYVH7dSfRvW5A

Aplicanții celor două programe de rezidență vor beneficia de spațiu gratuit pentru dezvoltarea proiectelor, oportunitatea de a interacționa cu o comunitate creativă, acoperirea cheltuielilor pentru dezvoltarea/crearea produselor (până la 1000 euro) pentru echipele cu cel mai interesant produs și prezentarea rezultatelor în cadrul Festivalului Industriilor Creative 2022 (începutul lunii iunie).

Selecția echipelor se va face săptămânal până la completarea locurilor disponibile în Artcor şi Mediacor. 

ARTCOR  este Centrul Industriilor Creative din Moldova, lansat în 2019 în cadrul parteneriatului dintre Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și Asociația Companiilor de Creație (COR) cu suportul USAID Moldova, Ambasada Suediei și UK. 

MEDIACOR este Centrul de producții și tehnologii pentru industriile de film și media, inaugurat în 2021 în cadrul unui parteneriat dintre Ambasada SUA, USAID, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Universitatea de Stat din Moldova și Asociația COR,

În prezent, industriile creative și media din Moldova numără peste 2.800 companii, 13.000 angajați și apr. 3.000 liberi profesioniști, majoritatea tineri. Valoarea exportului de produse digital media, dezvoltate în Moldova, a depășit 200 mln. USD în 2018. La nivel mondial, industriile creative generează venituri de 2.250 miliarde de dolari SUA și oferă aproximativ 30 de milioane de locuri de muncă.



citeste și
SQL exec time = 5.1254711151123