Martie 05, 2021
Regizoarea Olga Lucovnicova, câștigătoarea Festivalului de Film de la Berlin
A sperat că se va alege cu o simplă mențiune, dar spre marea ei surpriză a reușit să câștige Ursul, marele trofeu oferit premianților Festivalului de Film de la Berlin. Vorbim despre regizoarea Olga Lucovnicova, originară din Moldova.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

„În «Nanu Tudor», Olga Lucovnicova ne conduce prin complexitatea desluşirii unei traume din copilărie. Pe măsură ce detalii intime ne introduc treptat într-o aparentă lume idilică, de nostalgie inocentă, conversaţia ei cu unchiul Tudor expune gradual teroarea copilăriei şi negarea ei fără remuşcare. Privirea cinematografică subtilă a Olgăi Lucovnicova se roteşte cu precizie în jurul membrilor familiei”, au precizat membrii juriului, potrivit Agerpres. Juriul a remarcat atăt „curajul personal”, cât și „măiestria” cu care a fost filmat scurtmetrajul, scrie libertatea.ro. 

Născută în 1991 în Republica Moldova, Olga Lucovnicov a absolvit în 2011 Academia de Artă din Chișinău, secția Cinematografie.  Filmul premiat la Berlinală reprezintă totodată lucrarea sa de diplomă la finalul studiilor de masterat

Douăzeci de scurtmetraje au concurat anul acesta pentru Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.
 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1227548122406