Martie 27, 2017
5 remedii naturale care pot înlocui produsele cosmetice
Scump înseamnă calitativ. Cel puțin asta cred majoritatea femeilor. Dar merită oare să scoatem din buzunar sume impunătoare pentru produse cosmetice „de elită”, în cazul în care le putem înlocui cu altele, mult mai accesibile, la fel de eficiente și ușor de găsit în farmacii? Există o multitudine de soluții pentru a lupta cu formele acneei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pe primul loc se situează acidul acetilsalicilic (aspirina). Această substanță, prezentă în trusa ta cu medicamente, are efect antiinflamator, antibacterian și usucă de minune coșurile. În plus, îl poți utiliza în postură de soluție pentru lifting. Trebuie doar să mărunțești o pastilă, s-o amesteci cu puțină smântână și să aplici pe față, făcând mișcări fine, crema obținută. După 10-15 minute - obții un ten mult mai curat, sesizabil mai neted împrospătat!

 

Potrivit cosmetologilor, încă o soluție magică este uleiul din arbore de ceai. Acesta conține foarte multe substanțe folositoare și poate fi utilizat în lupta cu mai multe probleme ale tenului. Pentru a prepara o cremă, un șampon sau o loțiune e suficient să adaugi în produsele tale cosmetice câteva picături de ulei. În plus, uleiul de arbore de ceai  te va ajuta în cazul în care te-ai rănit, tăiat sau fript, dar și atunci când suferi de mătreață, acnee sau chiar răceală.

 

Tinctura de gălbenele, în comparație cu uleiul de arbore de ceai e și pentru uz intern. Adesea este utilizată ca antiseptic în cazul tăieturilor și loviturilor, dar și ca o soluție antiinflamatoare pentru infecțiile cavității bucale.

 

Preparatul Spongilla, cunoscut în varianta lui rusă – Badiaga, este utilizat nu numai în scopuri medicale, ci și cosmetologice. Acesta reprezintă un remediu perfect pentru tenul gras, predispus la acnee dar și pentru lupta cu semnele rămase după coșuri.  În plus, îl poți folosi pentru prepararea unei creme exfoliante de uz zilnic.

 

Fiecare femeie știe că uleiul de brusture are capacități miraculoase. Este un aliat perfect în îngrijirea părului, unghiilor și pielii. Dacă suferi de căderea excesivă a părului – poți prepara o mască care va conține uleiul de brusture și miere. Aplic-o pe pielea capului, îmbracă o căciuliță specială, așteaptă jumătate de oră și clătește.  De asemenea, pentru a obține o piele hidratată și catifelată, adăugând câteva linguri de ulei în cadă, atunci când faci baie.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.57201409339905