Mai 23, 2017
7 etichete urbane demne de urmat pe străzile Chișinăului
Cuvântul „etichetă” ne duce cu gândul la bunele maniere, regulile pe care trebuie să le respectăm într-un anumit cadru sau în diferite situații. AQUARELLE îți oferă câteva reguli de conduită în mediul urban bazate pe experiențe reale. Suntem siguri că te vei regăsi în cel puțin una dintre situațiile de mai jos.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Atunci când plouă toată lumea e grăbită, agitată și uită că umbrela poate fi o armă ”letală”. Data viitoare când plouă fii tu primul care ridică umbrela sau oprește-te dacă e nevoie, iar dacă mai și zâmbești atunci vei binedispune pe toată lumea.

2. Mulți șoferi se plâng de taximetriștii, precum că nu știu să conducă și că opresc unde vor când ți-e lumea mai dragă. În calitate de client, este apreciat faptul că aceștia își doresc ca toți clienții să fie mulțumiți de serviciile lor, dar ar fi bine să ne gândim și la siguranța celorlalți conducători.

3. Dacă șoferii au ceva de împărțit cu taximetriștii atunci și pietonii au câteva nemulțumiri legate de șoferii care parchează pe trecerile de pietoni sau pe trotuare. Cu toții avem locul nostru, iar cel mai important e să respectăm toți participanții la trafic. Nu uita că mersul pe jos face piciorul frumos.

4. Elevii și studenții circulă mai mult cu transportul public, iar majoritatea poartă ghiozdan sau rucsac. Dacă autobuzul devine aglomerat, îți recomandăm să îți dai jos rucsacul pentru a nu îi incomoda pe ceilalți.

5. Trăim într-o societate dependentă de tehnologie și dispozitive inteligente. Atât de dependenți suntem încât nu putem lăsa din mână telefonul nici măcar atunci când ne plimbăm sau traversăm strada. De multe ori în aceste situații avem parte de momente penibile. De exemplu, ne ciocnim cu alți oameni sau "facem cunoștință" cu stâlpii din oraș. Ar fi bine să încercăm să folosim telefonul doar când e necesar.

6. Rămânem tot la capitolul tehnologie și observăm că atunci când ieșim cu prietenii la o cafea sau la o bere ne abținem cu greu să nu ne verificăm rețelele de socializare. Profitați de timpul liber, petrecut în compania prietenilor sau familiei pentru că selfie-urile și check-in-urile mai pot aștepta.

7. Te plimbi prin centrul orașului sau savurezi o cafea într-un local și auzi ceva care bubuie: trece liniștit un…domn cu o mașină în care muzica e dată la maxim, mai-mai că se sparge parbrizul. Îți recomandăm ție, celui de la volan, să te gândești de două ori înainte să faci aceasta, există metode mai liniștite de a impresiona pe cineva.

Dacă oferi un zâmbet sau respect printr-un mic gest poți să îi influențezi pe ceilalți, iar ei să ofere mai departe ce au primit.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 4.9690315723419