Iunie 23, 2017
Altfel de mămici! Vezi galeria foto
Sarcina - este una dintre cele mai frumoase evenimente din viața unei femei, iar animalele nu sunt excepție! Durata sarcinii tuturor animalelor este diferită. De exemplu, pantera duce sarcina doar 92 de zile, iar femela de cimpanzeu tocmai 255 de zile. Dar tu ai văzut vreodată animale însărcinate?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Iată o galerie de mămici însărcinate din lumea animală! 

1. Leopardul

Sarcina leopardului durează aproximativ 3 luni - de la 90 până la 105 de zile. 

 

2. Gorila

Aceste primate sunt cele mai apropiate rude ale omului, iar sarnina lor durează la fel 8-9 luni. Puii de gorilă trăiesc îlături de mamă până la 3-4 ani. 

 

3. Elefantul 

Sarcuna acestor animale au cea mai lungă durată: aproape 2 ani! Printra animalele terestre acesta este un record absolut. Un nou născut de elfant cântărește aproximativ 120 de kilograme, iar mama îl hrănește cu sân timp de 3-4 ani! â

 

4. Capra

La caprine sarcina durează aproximativ 5 luni. Sezonul de împerechere durează în general, din septembrie până în noiembrie, în funcție de climă.

Nașterea la capre este de obicei foarte dificilă, așa că de foarte multe ori au nevoie de ajutor. Dar puii de caprele - sunt unii din cei mai emoționante creaturi din lume!

 

5. Macacul

Macacul este o specie de maimuțe întâlnită cel mai mult în Asia. Sarcina ei durează de la 166 până la 185 de zile.

De obicei, maimuța dă naștere unui singur pui și îl alăptează până la 6-12 luni. 

 

6. Marmota 

Marmota este o rozătoare a cărei sarcină durează 32 de zile. Ele locuiesc în vizuini împreună cu familia și puii. 

7. Suricata

Suricata este întâlnită în partea de sud a Africii. Sarcina lor durează doar 70 de zile. Curios este faptul că ele nasc în vizuini sub pământ. 

 

8. Ghepardul

La cel mai rapid animal terestru din lume sarcina durează 3 luni. De regulă, femela dă naștere la trei pui care locuiescu acu ea de la 1 an jumămatate până la 2. Aceste animale riscă să dispară. 

 

9. Coiotul

Coiții formează perehi pe viați, iar sarcina femelelor durează 9 săptămâni. Ea dă naștere de la 2 la 9 pui. 

Tinerii membri ai turmei ajută părinții să dobândească hrană pentru cei mici. 

 

10. Calul

Durata sarcinii la iapă este de 10-12 luni și dă naștere, de obicei, la un singur mânz. Gemeni caii nasc foarte rar. Curios este faptul că lungimea picoarelor la un mânz nou-născut cuptinde 90% din lungimea unui adult! 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.61664915084839