August 10, 2023
Top 7 ceaiuri de vară pentru zile caniculare
Hidratarea este cea mai importantă în zilele caniculare. Dar apa nu este suficientă, când pierzi săruri și vitamine liposolubile. Adaugă diverse ceaiuri de vară, supe și sucuri proaspete să faci față deshidratării accelerate în zilele în care temperaturile se apropie de 40 de grade Celsius.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Descoperă cele mai revigorante ceaiuri de vară, aromate și parfumate, un adevărat deliciu cu gheață pentru zilele caniculare. Pe lângă aroma și gustul lor plăcut, aceste ceaiuri din plante și fructe aromate sunt foarte bune pentru sănătate, conțin diverse săruri și acizi benefici care ajută echilibrul electrolitic al organismului și combat senzația de sete, scrie libertateapentrufemei.ro

Ceaiul de mentă

Beneficiile ceaiului de mentă. Pahare cu ceai de mentă 

Prepară infuzii din frunze proaspete de mentă, așteaptă să se răcească, adaugă puțin zahăr, miere sau sirop de arțar și consumă-le cu gheață. Ceaiul de mentă rece este unul dintre cele mai bune ceaiuri de vară. Are o aromă revigorantă, stimulează digestia, te ajută să slăbești, dacă este necesar, și combate balonarea.

În zilele caniculare, infuzia rece de mentă stimulează metabolismul, potolește senzația de sete și ajută organismul să rețină mai bine lichidele. 

Ceaiul de lavandă

Florile de lavandă sunt foarte parfumate și conțin uleiuri volatile și acizi benefici pentru organism. Din florile de lavandă proaspete sau uscate poți face o infuzie aromată și răcoritoare, cu puțină miere și cu multe cuburi de gheață.

Ceaiul de lavandă este recomandat pentru un somn odihnitor, mai ales în nopțile caniculare, când temperaturile foarte ridicate ne împiedică să ne odihnim bine. De asemenea, ceaiul de lavandă are efect relaxant, decongestiv, tonic și antidepresiv. El este recomandat persoanelor care pot avea stări de angoasă, anxietate și care suferă de surmenaj și stres. Este un ceai excelent vara când ai nevoie de relaxare, odihnă și echilibru mental.

Ceaiul de lămâie

Vara ne facem foarte des limonade cu lămâie, dar nu trebuie să ocolim nici infuzia din coji de lămâie. Dacă folosești pulpa de lămâie la limonade sau prăjituri răcoritoare, atunci coaja poate fi folosită la un ceai aromat. Ai grijă doar să fie lămâi bio, care nu au fost tratate cu pesticide.

Ceaiul din coajă de lămâie, consumat cu puțină miere și gheață, este deosebit de parfumat și te ajută să te relaxezi, să îți recapeți vigoarea și tonusul bun după o zi de muncă, atunci când temperaturile urcă vertiginos peste limita suportabilității. Totodată este un ceai recomandat pentru digestie și pentru metabolism.

Ceaiul de rozmarin

 

Principiile active din frunzele de rozmarin sunt benefice pentru memorie și pentru sistemul nervos. Un ceai de rozmarin aromat și rece vara are efect stimulator și tonic. Este excelent pentru zilele în care ai mult de lucru, dar știi că se anunță temperaturi ridicate.

Trebuie doar să reții faptul că ceaiul de rozmarin stimulează diureza și trebuie să ai grijă să bei mai multă apă în ziua respectivă. În schimb, îl poți consuma dacă vrei să slăbești mai repede, deoarece stimulează pierderile de grăsime și toxine.

Ceaiul din fructe de pădure

Folosește fructe de pădure deshidratate să faci infuzii răcoritoare și acrișoare pentru zilele fierbinți. Fructele roșii și negre de pădure sunt bogate în vitamine, licopen și săruri minerale care nu se pierd decât în mică măsură când le fierbi pentru ceai. Dacă faci infuzii în mod corect, în care fructele nu sunt fierte, ci doar infuzate în apă clocotită și apoi răcite, principiile active se păstrează.

Ceaiul din fructe de pădure este foarte parfumat și aromat, este bogat în fier, potasiu și magneziu, conține polifenoli și acizi benefici pentru digestie, pentru rinichi și pentru imunitatea organismului.

Ceaiul de hibiscus

10 motive pentru care este bine să bei ceai de hibiscus zilnic 

Acest ceai făcut din flori și frunze de hibiscus are proprietăți antioxidante, susține imunitatea și te menține hidratată mai mult timp decât un simplu pahar cu apă. Infuzia din flori de hibiscus, consumată rece de la frigider sau cu gheață, are efect revigorant, un gust ușor aromat și acrișor și este delicioasă cu puțin zahăr brun.

Ceaiul de hibiscus are efect antiinflamator, ajută la reducerea colesterolului, echilibrează tensiunea arterială, previne calculii renali și, după unele studii, poate preveni anumite tipuri de cancer.

Ceaiul de ghimbir

Consumat mai des iarna, fierbinte și cu multă miere, ceaiul de ghimbir este excelent și vara! O infuzie de ghimbir, cu gheață, cu miere sau cu zahăr brun, este deosebit de aromată și revigorantă.

Când te simți obosită din cauza căldurii intense și a programului de lucru aglomerat, un ceai rece de ghimbir este unul dintre cele mai bune ceaiuri de vară. Stimulează sistemul nervos, combate oboseala, ajută digestia, alungă balonarea și curăță bine rinichii și căile urinare.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.80735373497009