март 31, 2014
Paul Panciu: despre credite avantajoase, carieră prodigioasă şi primul maraton
Avem grijă de clienţii noştri oferindu-le cea mai largă gamă de produse şi servicii.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Dosar AQ

Studii

Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Comerţ şi Facultatea de Turism Internaţional. Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, specialitatea „Comunicare şi Relaţii Publice”; Şcoala Superioară de Economie şi Administrare a Afacerilor (Bergen, Norvegia), Magistru în Administrarea  Afacerilor  Internaţionale (NHH).

Compania

Microinvest.

Funcţia

Director executiv.

Limbile cunoscute

Româna, engleza, franceza.

***

Dosar AQ

Încerc să fiu înconjurat

De oameni pozitivi.

Dacă ar fi să vă comparaţi cu cineva, atunci acea persoană ar fi…

Niciodată nu m-am comparat cu nimeni, îmi place să trăiesc după propriile principii.

Sunt o fire

Dinamică, practică şi jovială.

Am pierdut o zi în zadar, dacă

Nu am soluţionat cel puţin trei probleme, nu am râs din toată inima şi nu am citit câteva pagini dintr-o carte de valoare.

Cel mai preţios sfat pe care l-am primit în viaţă

„De ce te preocupă atât de mult ceea ce cred alţii despre tine?” – această întrebare mi-a adresat-o Benedicta, o bună prietenă de-a mea din Norvegia. Eu am luat-o mai mult ca un sfat. Nu trebuie nu trebuie să ne comportam altfel decât ne-am dori doar a fi pe placul celorlalţi.

Despre mine vor vorbi gusturile mele

Cafea Nespresso, gadgeturi - moderne ;i diferite (după aspect, dimensiune şi destinaţie), îmbrăcăminte semnată Abercrombie & Fitch, automobilul Subaru XV.

***

Dacă aţi fi rugat să vorbiţi despre trei realizări importante ale Dvs., la ce v-ar duce gândul în primul rând?

Cunoştinţele acumulate în cadrul Şcolii Superioare de Economie şi Administrare a Afacerilor. Creşterea profesională în cadrul companiei GE Money din România. Prima experienţă de lucru în Moldova în fruntea companiei Microinvest.

Faptul că în prezent ocupaţi o funcţie de conducere reprezintă cumva un vis al copilăriei transpus în realitate?  

Niciodată nu am avut un scop foarte precis, cu excepţia ambiţiei mele de a lucra în domeniul hotelier pe când eram adolescent. În frageda mea copilărie eram preocupat de cu totul alte lucruri, mult mai importante la acea vreme: lecţii, fotbal, baschet şi colecţia mea de timbre (Zâmbeşte.) În general, iau decizii, chiar radicale uneori, în funcţie de conjunctura în care mă aflu la un moment dat, şi nu regret niciodată nimic. Astfel, am devenit ceea ce sunt acum. Viaţa mea la ora actuală reprezintă rezultatul unui şir de decizii aferent oportunităţilor apărute la un moment sau altul. (Zâmbeşte.)

Vă amintiţi primul Dvs. loc de muncă? Pe ce v-aţi cheltuit primul salariu?

În anii de studenţie am avut mai multe posturi de muncă: de la ambalarea scrisorilor până la comercializarea baloanelor la Târgul de Crăciun din Parcul Cismigiu. Primul mea funcţie, aşa mai serioasă, a fost rezervarea de hoteluri în cadrul unei companii de stat, care se ocupa cu turismul pentru tineri. Primul meu salariu l-am cheltuit cumpărând cadouri pentru părinţii şi fratele meu.

Care este factorul, după părerea Dvs., care vă ajută să vă ridicaţi cu succes pe scara carierei profesionale?

La bunul început al carierei mele, pe când făceam rezervări hoteliere, din propria mea iniţiativă, am elaborat un proiect de analiza financiara a companiei în cadrul căreia activam. Pentru realizarea reuşită a proiectului, care nu se încadra în responsabilităţile mele directe, am primit primul meu premiu – o săptămână de vacanţă în Staţiunea de Schi Buşteni. De fapt, tocmai atunci am realizat că nu merită să aştept alte promovări şi premii, că trebuie să caut de unul singur oportunităţi, să găsesc în interiorul meu îndrăzneala de a întreprinde ceva şi să-i încarc pe toţi cei din jur cu energia mea.

Fiecare persoană are propriul său stimulativ: banii, puterea, ambiţia… Ce vă motivează pe Dvs.?

Curiozitatea, ingeniozitatea şi dorinţa de dezvoltare. 

Povestiţi-ne despre compania pe care o conduceţi. Cum s-a schimbat Microinvest în acest răstimp de 11 ani?

Compania Microinvest a fost fondată în anul 2003. Era o organizaţie non-guvernamentală, al cărei scop era de a  promova şi de a oferi oamenilor asistenţă aferent obţinerii creditelor prin intermediul agenţiilor de resort. După 11 ani, acordăm credite întreprinderilor şi persoanelor fizice iar portofoliul nostru de credite depăşeşte 230 de milioane de lei. Avem 131 de angajaţi şi 15 filiale pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Datorită colaborării stabilite cu asociaţiile voluntare ale instituţiilor de microfinanţare, în special, Microfinance Centre, şi cu creditorii noştri externi, printre care se numără BERD, OPIC, Finance in Motion, Respons Ability şi altele, suntem cunoscuţi în întreaga lume şi nu numai.

În decursul acestor 11 ani am reuşit să realizăm multe, am crescut, şi asta, în pofida uneia dintre cele mai mari crize economice din ultimii 10 ani, cu care am fost nevoiţi să ne confruntăm. Mă mândresc cu faptul că, în tot răstimp, elementul cel mai stabil al companiei noastre a fost clienţii: 40% din clienţii au devenit deja fideli, iar 22,8% vin la noi din recomandări. Presupun ca asta spune multe, în primul rând, despre calitatea şi potenţialul serviciilor noastre.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE aprilie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 1.0292708873749