Май 05, 2014
O după-amiază liniştită în grădină
Mai este luna după-amiezelor calde petrecute la umbra copacilor, ceaiurilor aromate savurate în foişor, lecturilor târzii din hamac şi ale altor mici plăceri leneşe. Grăbeşte-te să-ţi amenajezi propria grădină pentru a nu pierde nici măcar o zi cu soare.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Mai este luna după-amiezelor calde petrecute la umbra copacilor, ceaiurilor aromate savurate în foişor, lecturilor târzii din hamac şi ale altor mici plăceri leneşe. Grăbeşte-te să-ţi amenajezi propria grădină pentru a nu pierde nici măcar o zi cu soare.

Pergole

Pergola este un element arhitectural indispensabil unei grădini bine amenajate, precum şi o completare minunată a designului peisagistic al grădinii. Există diferite tipuri de pergole: cele confecţionate din lemn sau piatră, baldachine florale sau structuri cu carcase din plastic sau metal. Cel mai important este ca pergola să se încadreze perfect și să creeze o atmosferă de contopire totală cu natura, să nu fie percepută ca o structură separată.

Pergola trebuie să fie în armonie deplină cu stilul și proporțiile casei, deoarece accentul principal se pune pe casă, celelalte structuri nu sunt decât o completare a acesteia. Un alt aspect important este ca aceste construcţii să fie compatibile cu dimensiunea grădinii. De exemplu, o grădină mică poate fi completată cu o pergolă nu prea înaltă şi uşoară, dar dacă visaţi să aveţi un spațiu mare de recreere în care să vă distraţi împreună cu gaşca de prieteni, puteţi construi o pergolă din lemn, care vizual pare mai uşoară.

Cel mai indicat ar fi să amplasați pergola într-unul din colţurile îndepărtate ale grădinii, îngrădind-o de restul spațiului printr-un gard viu de plante, copaci sau arbuşti. Apropo, aspectul disproporţionat şi greoi al unei pergolei deja existente poate fi atenuat cu ajutorul plantelor agățătoare, ce conferă coerență în geometria spațială și asigură o oarecare intimitate. Lângă pergolă poate fi amenajat un teren de joacă pentru copii, o fântână decorativă, rocării (grădină alpină) sau o frumoasă clumbă de flori.

Pergola de tip leagăn sau balansoarul este opţiunea ideală când vine vorba de o grădină micuţă şi confortabilă. O astfel de structură poate fi amplasată pe verandă sau în apropierea acesteia. Acesta poate fi ferită de razele soarelui sau ploaie de o parasolară sau copertină specială.

Hamac

Cât e de plăcut să lenevești  la umbră răcoroasă a  copacilor întru-n hamac viu colorat.  Dacă v-aţi decis să achiziţionaţi unul, vă sfătuim să acordaţi o mare atenţie unor astfel de caracteristici precum comoditatea, siguranţa, rezistenţa ţesăturii şi împletiturii, calitatea barelor transversale care determină forma hamacului şi nu îl lasă să se deformeze. Însă dacă doriţi să vă faceţi fericitul unui hamac care să fie în perfectă armonie cu terasa sau grădina Dvs., nu aveţi decât să-l faceţi la comandă.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE mai-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 1.1545770168304